KULTURGUIDEN // UGE 40

Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst / design

Aarhus Fashion Day
Søndag har du mulighed for at komme til fashion day i Studenterhuset. Eventet skaber bro mellem modeindustrien og borgerne, og netop derfor er netværk og inspiration i højsæde. Du kan blandt andet se showrooms og møde designerne bag de sidst nye brands. Og så kan du selvfølgelig købe nyhederne med hjem.

fashion_day_aarhus_panoramaDato: 4. oktober     Tid: 11.30     Sted: Studenterhus Aarhus      Pris: 35 kr. 

 

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Organisk pop og sceneæstetik
På en af byens dansescener, Bora Bora, kan du lørdag aften opleve et unikt samarbejde mellem bandet Reptile Youth og den amerikanske kunstner Abby Portner. Det er tredje gang, at parterne slår pjalterne sammen. Reptile Youth leverer dansevenlig – og organisk pop med elektroniske beats, og Abby Portner sørger for æstetikken med et særligt scenedesign med tilhørende videoer.

borabora_aarhus_panoramaDato: 3. oktober     Tid: 21.00     Sted: Bora Bora      Pris: 190 kr. 

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Fernisering på DO IT
Aarhus Kunsthal inviterer til fernisering på udstillingen DO IT. Den internationale kurator, Hans Ulrich Obrist, udforsker ideen om en udstilling, som aldrig slutter. Projektet blev søsat i 1993 og er sidenhen blevet realiseret og fortolket mere end 50 forskellige steder verden over. De enkelte institutioner har skullet vælge mindst tyve af 250 kunstværker ud. DO IT undersøger derfor nogle af processerne bag produktionen og fortolkningen af kunstens gøren og laden.

do_it_aarhus_panoramaDato: 2. oktober   Tid: 17.00     Sted: Kunsthal Aarhus     Pris: gratis

 

FOR FAMILIEN

Aarhus Brætspilscafé
I en tid, hvor megen kommunikation foregår igennem en skærm, kan det være tiltrængt med et sted, hvor du kan komme og koble lidt fra. Nu kan hele familien hygge sig over et brætspil i hyggelige rammer i Vestergade. I kan vælge mellem 309 forskellige brætspil, så der burde være noget for enhver størrelse og smag. På caféen kan I desuden få hjælp og råd af frivillige spilguruer, hvis I har lyst til at kaste jer over et nyt spil.

spil_aarhus_panoramaSted: Vestergade 58A     Pris: 40 kr. for en dagsbillet

 

UDEN FOR KATEGORI

Snak om gode venskaber
Mænd er rigtig gode til at snakke om de seneste transfers i Premier League. Men det kan godt knibe lidt mere, når de tunge spørgsmål her i livet presser sig på. Det har den lokale iværksætter Frederik Svinth sat sig for at gøre noget ved. Han har udviklet brætspillet SNAK, som handler om at turde stille sine venner de store spørgsmål. Manøvren skulle gerne styrke venskaber, og netop det emne holder Frederik Svinth et inddragende foredrag om. Der bliver også tid til at rykke brætspilsbrikker og samtidig få rykket sine grænser.

frederik_svinth_snak_aarhus_panorama

Dato: 1. oktober   Tid: 19.30 – 21.00     Sted: DOKK1     Pris: Gratis