Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, helbredet, hjernen, nysgerrigheden og øjnene.

For Ørerne

Iris Gold på Radar
Iris Golds musikalske historie startede på Christiania, hvor den unge sangerinde havde en nomadisk opvækst i et kreativt kunstnermiljø. Soundtracket til hendes barndom talte blandt andet Jefferson Airplane, The Doors og The Mama & Papas. Siden er den dansk-engelsk og jamaicanske Iris Gold flyttet til London, hvor hun hurtigt blev en del af musikscenen og har optrådt med flere store navne som Miguel, Blur, Taylor Swift og selveste Robbie Williams. Hun er kendt for sit helt særegne udtryk, der blander flowerpower med hip-hop over cachty pop-toner og er uden tvivl en kæmpe liveoplevelse.Dato: Torsdag d. 4 oktober     Tid: 20.00      Sted: Radar      Pris: 110 kr.

 

For HELBREDET

Trailløb ved Moesgaard
Igen i år afvikler Moesgaard Museum og Aarhus Motion deres succesfulde trailløb i det flotte område omkring Moesgaard Museum. Trailløb handler i alt sin enkelthed om at komme væk fra asfalten – og om at udfordre sig selv i uforudsigelige terræner i naturen, hvor efterårets farver på dette tidspunkt for alvor har sat sine spor. Der vil være distancer til både nybegyndere og den hardcore trailløber, og man kan allerede forberede sig på, at første stræk på ruten foregår på taget af Moesgaard Museum. Mere præcist drejer det sig som distancer på 4, 8 og 12 km. Efter endt løbetur vil der være varm suppe og frisk frugt til alle løbere.Dato: Søndag d. 7. oktober      Tid: 10.00 – 13.30      Sted: Moesgaard Museum      Pris: 199 kr. 

 

FOR hjernen 

Ensomhed på Bora Bora
PEEPS handler om ensomhed, ensomme mennesker og vil være et opråb om den ensomhed, der rammer, når du mindst venter det. PEEPS er en levende installation, som vil føre publikum ind i et absurd rum, hvori der præsenteres forskellige fysiske monologer og endnu flere vinkler på det at være ufrivilligt alene. Publikum vil kunne lure ind i fem intime rum fyldt om pinlige og tabubelagte følelser som tomhed, mangel og desperation og på den måde få forskellige syn på ensomheden. Forestillingen står i skærende kontrast til teatrets ellers kollektive oplevelse.Dato: Lørdag d. 6. oktober      Tid: 16.00-17.30       Sted: Bora Bora       Pris: 150 / 90 / 60 kr.

 

For nysgerrigheden  

Herrens Veje på Dokk1
Mange af os husker afslutningen på første sæson af TV-serien ‘Herrens Veje’. Mød Adam Price, som er manden bag DR’s dramatiske TV-serie ‘Herrens Veje’, som DR igen blænder op for her i efteråret med seriens sæson to. Du kan blandt andet høre Adam Price fortælle om sit eget forhold til troen, hvordan den har fascineret ham, og hvilke filmtekniske overvejelser han har gjort sig i forbindelse med manuskriptet til ‘Herrens Veje’.
Dato: Mandag d.1. oktober       Tid: 19.00-21.00       Sted: Dokk1       Pris: 175 kr