Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

Sci-Fi på de skrå brædder
Teaterstykket IMPOSSIBLE er et moderne eventyr, der kombinerer teater med elementer fra klassiske science fiction-film, trylleri og digital teknologi. Stykket fortæller historien om en mand, der mister sin kone og trodsigt beslutter sig for at hente hende tilbage til livet. Han begiver sig ud på en skæbnesvanger rejse, der bringer ham dybt ind i hjertet og langt ud i rummet. Så læn dig tilbage i stolen og nyd en aften i teatret.Kulturguiden-uge4-aarhus-panorama2Dato: : 27. januar – 30. januar  Tid: Hverdage 19.30 Lørdag 16.00     Sted: Aarhus Teater     Pris: 50-305 kr.

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Emma Acs optræder på Radar med The Inbred Family
Lørdag aften kan du godt finde danseskoene frem og glæde dig til, at den albumaktuelle sangerinde Emma Acs gæster spillestedet Radar. Den unge sangerinde spiller psych-inspireret pop og er kendt for sine udadvendte live-shows, der giver publikum en unik oplevelse. Efter en rundrejse i USA og med et nyt album på gaden, er Emma Acs klar til at skabe en fest sammen med sit faste backingband ‘The Inbred Family’.Kulturguiden-uge4-aarhus-panorama4Dato:  30. Januar     Tid: kl. 21.00     Sted: Radar     Pris: 90 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Nøgne kroppe og ægyptiske mumier
Tag et par timer ud af kalenderen og tag på et gratis besøg på Aarhus Antikmuseum. Her kan du opleve alt fra genskabninger af kendte, smukke marmorskulpturer til oldsager fra fortidens græske og romerske samfund. Du kan også se en ægte mumie fra det gamle Ægypten og gipsafstøbninger af skulpturer fra kulturerne omkring Middelhavet. Museet er en ren tidslomme, der helt klart er et besøg værd.Kulturguiden-uge4-aarhus-panorama3Dato: Søndag-Torsdag               Tid: 12.00-16.00            Sted: Victor Albecks Vej 3         Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Med de mindste i biografen
I denne uge kan du tage hele familien med i biografen, når CinemaxX viser den norske filmklassiker ‘Bjergkøbing Grand Prix’. Den folkekære dukkefilm fra 1976 er netop blevet digitaliseret og vises i familiebio-konceptet MinimaxX hver formiddag hele ugen. Giv de mindste en god og tryg oplevelse med biografmørket og se med, når opfinderen Theodor Fælgen og hans medhjælpere fuglen Sofus og pindsvinet Ludvig, bygger en racerbil, for at vinde over Theodors gamle lærling Rudolf Blodstrupmose, der har stjålet hans opfindelse.Kulturguiden-uge4-aarhus-panorama1Dato: Hele ugen    Tid: Hver dag kl. 10   Sted: CinemaxX, M.P. Bruunsgade 25  Pris: 45 kr.

UDEN FOR KATEGORI

Kattevideoer og surrealisme på Kunsthal Aarhus
Surrealistiske kortfilm og sjove kattevideoer akkompagneres af lyrik og musik, når Kunsthal Aarhus byder publikum ind til filmvisning af Maya Derens surrealistiske kortfilm fra 40’erne. Filmene er inspireret af David Lynch, Janelle Monáe og Sun Ra og undersøger det underbevidste igennem en række blændende smukke, men også foruroligende scenarier, med Maya Deren selv i hovedrollen. Efter filmene vil der være live-performance af lyd og lyrik med Marybell Katastrophy & Ida Marie Hede.Kulturguiden-uge4-aarhus-panorama5Dato: 27. januar     Tid: Kl. 18     Sted: Kunsthal Aarhus     Pris: 50 kr. inkl. en øl/vand