Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for kreativiteten, fødselaren, ørerne, hjernen og de rulleglade.

FOR KREATIVITETEN

Tænkepause om kreativitet
Engang var kreativitet forbeholdt gale genier, plagede ånder og anarkistiske grænsegængere. I dag skal vi alle være kreative, og vi forventer en blomstrende kreativitet hos os selv og hinanden. Adjunkt på Æstetik og Kultur ved Aarhus Universitet, Jan Løhmann Stephensen, er forfatter til bogen “Kreativitet” i serien Tænkepauser. I dag holder han foredrag på Dokk1, som handler om, hvorfor vi har opfundet kreativiteten på de måder, vi har. Og ikke mindst hvilke interesser, der ligger bag denne kreativitetsiver.
Dokk1

Dato: Mandag den 21. januar Tid: 16.30-18.00 Sted: Dokk1 Pris: 30-50 kr.

For FØDSELAREN

Vesterlauget inviterer til 6 års fødselsdag
Vesterlauget gør det igen – de fejrer sig selv og jer for 6. år i træk. De inviterer til kagemand, øl, skipperlabskovs og sjusser. Hele herligheden starter klokken 16.00, hvor de skærer halsen over på kagemanden og langer gratis øko pilsner og kage over baren helt frem til klokken 17.30. Efter dagens ret er der happy 1,5 hour, hvor der kan købes gin/tonic + rom/gingerbeer til 30 kr. og øko pilsner til kun 20 kr.

Vesterlauget
 Dato: Lørdag den 26. januar Tid: 16.00-03.00 Sted: Vesterlauget Pris: Gratis entré

For ØRERNE

Lilholt & Loveless indtager kirkerummet
Shaka Loveless og Lars Lilholt tager på fælles tour rundt i Danmark, og her lander de blandt andet i Sankt Pauls Kirke. De to spillemænd vil med hver deres guitar invitere publikum indenfor til en anderledes koncertoplevelse, der byder på både musikalske nyfortolkninger, historiefortælling og et dyk ned i begges bagkatalog.

Dato: Fredag den 25. januar Tid: 20.00-21.15 Sted: Sankt Pauls Kirke  Pris: 295 kr.

For HJERNEN

En snak om ensomhed
Alle møder ensomheden igennem tilværelsen. Mød Frederik Svinth, der selv har oplevet ensomheden trods en stor omgangskreds. Han hjælper nu andre med at italesætte ensomheden – blandt andet med dette foredrag, som tager et grundigt kig på ensomhedens mange ansigter, og hvad vi kan gøre for at bekæmpe den, når den fortjener sparket. Frederik formidler med en personlig nerve, der gør det let at relatere, og som løfter stemningen i et tema, der ellers nemt kan blive mørkt og dystert.

Dato: Tirsdag den 22. januar Tid: 19.30-21.10 Sted: Dokk1 Pris: 60 kr.

For DE RULLEGLADE

Fest på rulleskøjter
Find dit indre legebarn frem og tag til rulleskøjtedisko i DGI-huset fredag aften. Programmet er inddelt i to aldersgrupper, hvor det de første to timer er for børn under 12 år + forældre. Her sælges der slush ice og popcorn, og man må meget gerne komme udklædt. Fra klokken 20.00 og frem er der rulleskøjtedisko for +12 år, hvor det er muligt at købe øl og snacks, mens DJ Bobby Croshaw spiller op til fest. Man skal selv medbringe rulleskøjter og hjelm. Vil du udfordre dig selv, er det også muligt at tilmelde sig både klatring og spring i by night udgave.

Dato: Fredag den 25. januar Tid: 17.30-22.00 Sted: DGI-Huset Pris: 50 kr.