Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

VHS VS. BETAMAX – Kampen om hjemmevideoen
Året er 1979. Radioteknikeren Tommy har en drøm – at revolutionere måden, hvorpå vi ser film. Han er overbevist om, at hans nyudviklede VHS-maskine er fremtiden og milepæle foran Sony’s Betamax. Men for at få hul på markedet er han nødt til at tage kampen op mod en af datidens mastodonter inden for hjemmevideo. Tag med tilbage til den første store formatkrig i 1980’erne, hvor VHS og Betamax udkæmpede en blodig kamp om verdensherredømmet.
Kultureguiden
Dato: Onsdag d. 25. januar – lørdag d. 11. februar      Tid: 19:30         Sted: Teatret Svalegangen       Pris: 95 – 195 kr.

FOR Ørene

Komikby – Årets første griner!
Midt i overflødighedshornet af spændende tilbud i forbindelse med Kulturhovedstadsåret, har man på Centralværkstedet lagt planer. For der mangler noget helt specielt i Aarhus – et professionelt underholdningsshow, hvor alle kan få trænet lattermusklerne. Fra på torsdag kan du i de rustikke lokaler på Centralværkstedet opleve Komikby dinner & show med nogle af Danmarks bedste entertainere – blandt andre Vicki Berlin, René Richard og Bjarne Langhoff & Eskild Dohn. Få en udsøgt middag og oplevelse til det efterfølgende show.Kulturguiden komikbyDato: Torsdag d. 16. januar til d. 18. februar         Tid: 20.00        Sted: Centralværkstedet, Aarhus       Pris: 290 kr. – 915 kr.

FOR pengepungen

Mega Kup! på Godbanen
Mangler du noget bestemt i garderoben, eller vil du bare gøre dig et rigtig kup? Så er Godsbanen det helt rigtige sted at tage hen denne søndag. Gør et fund mellem de private stande og spar penge på luksustøj i alle størrelser. Hvis dit skab derimod allerede er fyldt op, har du også mulighed for selv at leje en stand, så du kan få tømt ud i det tøj, du ikke får brugt.
mega kup 2
Dato: Lørdag d. 21. januar         Tid: 10.00 – 15.00       Sted: UngK, Nørre Allé 23K        Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Tag hele familien med til Vinterløb med Aarhus Motion
Mangler du og din familie at komme op i gear efter decembers gastronomiske udskejelser? På søndag afholder Aarhus Motion det første af de traditionsrige vinterløb, og alle er inviteret – unge som gamle. Starten går ved Scandinavian Congress Center, hvorfra man kan løbe forskellige ruter af 5-10 km. Har man hellere lyst til at gå, er der også mulighed for det. Og så vil der være varm suppe, frisk frugt og vand til alle deltagende.
Vinterløbene
Dato: Søndag d. 29. januar       Tid: 10.00 –       Sted: Scandinavian Congress Center       Pris: 165 kr. per løb

FOR SmagsløgenE

Fødselsdag hos Vesterlauget med gratis Thy-øl
For nu fire år siden slog Vesterlauget på Vestergade dørene op. Siden da har madbodegaen budt på mad og dertilhørende specialøl til en fornuftig pris. Og nu er det tid til at fejre fødselsdag. På fredag fejrer baren fødselsdag med gratis Thy-øl og kagemand. Fra eftermiddagen vil der desuden være gode tilbud – eksempelvis skipperlabskovs til 85 kr. inklusive en øl. Og senere på aftenen er der happy hour med drinks til 30 kroner inklusiv fest og hyggeligt samvær.VesterlaugetDato: Fredag d. 27. januar      Tid: 16.00 –      Sted: Vesterlauget, Vestergade       Pris: Gratis