KULTURGUIDEN // UGE 39

Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

Særudstilling på kvindemuseet
Kvindemuseet slår dørene op for særudstillingen ”Kvinder er den halve verden”. Det er kunstneren Yukari Ochiai, der står bag kunstudstillingen, som fortælles i tre historier. Udgangspunktet er Ochiais afstandstagen fra pengemagten, som, hun mener, går værst ud over naturen, jævne folk, kvinder og børn.Kvindemuseum_aarhus_panorama

Dato: 23. september – 30. december     Sted: Kvindemuseet     Pris: 50 kr. (studerende 40 kr. under 18 gratis)

 

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Rock’n’roll og indie på Radar
Fredag aften kan du høre rock’n’roll og indie-musik på Radar, når hele to bands gæster spillestedet. Det ene band er De Underjordiske. De spiller dansksproget rock og kombinerer 60’ernes psykedeliske rock med 80’ernes guitarpop. Teksterne kredser om frigørelse, kærlighed og spiritualitet. Det andet band er det unge københavnerband Virgin Suicide, hvis musik har rod i 1980’ernes indie-æstetik og virkemidler. Bandet leverer musikken i et opdateret udtryk.

Dato: 25. september     Tid: 21.00     Sted: Radar     Pris: 80 kr. 

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Flagstang Marked
Siden 2010 har borgerne i Aarhus kunnet tage på Flagstang Marked. Nu er det tid til endnu et marked. Denne gang i indendørsarealerne i Musikhuset. Markedet er skabt med en vision om at lave et marked, hvor private kan sælge ud fra gemmeren. Der er hele 100 stande, og det er udelukkende private, der sælger ud af deres (gamle) guld.

Flagstang_marked_aarhus_panorama

Dato: 27. september        Tid: 10.00 – 15.00        Sted: Musikhuset (indendørs)        Pris:  Gratis

 

FOR FAMILIEN

Coding Pirates på Dokk1
På Dokk1 kan børn og voksne møde op hver mandag. Her får børn i alderen 7-14 år til opgave at kode, programmere, eksperimentere, nørkle og udvikle sammen med frivillige voksne. Temaet for efteråret er teknologi-arkader. Meningen er, at børn og voksne skal skabe deres egne arkade-maskiner. Har du en kode-pirat gemt i dig, har den her frit lejde til at boltre sig.

Dokk1_aarhus_panorama

Dato: Hver mandag        Tid: 17.00 – 19.00        Sted: Dokk1, lille sal       Pris:  Gratis

 

UDEN FOR KATEGORI

Drop-in tango
Dans din weekend i gang med en omgang tango i et lærerigt, hyggeligt og uhøjtideligt miljø. Du kan enten troppe op alene eller sammen med en dansepartner. Og så kan du droppe ind lige, når det passer dig inden for det angivne tidsrum. Tango Aarhus serverer et glas vin og lidt snacks og tilbyder derudover øveundervisning. Her kan du få hjælp til trinene af en af de fire værter, som er tilknyttet arrangementet.

tango_aarhus_panorama

Dato: Hver fredag       Tid: 19.00 – 22.00        Sted: Folkestedet, Carl Blochs Gade        Pris: 20 kr.