Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for smagsløgene, ørerne, hjernen, kroppen og humøret.  

FOR smagsløgene

Food Maker Faire 2018
Food Maker åbner endnu engang dørene op for en festival med mad og fællesskab i centrum. Helt gratis kan du i Ridehuset besøge et hav af forskellige madboder. Du kan smage alt fra french toast og italiensk kartoffelsuppe til den syriske bulgursret Kibbeh. Det er også muligt at give sig i kast med madlavningen selv. For et mindre beløb kan du tilmelde dig workshops, hvor du med Clausens Fiskehandel kan lære at lave retten moules frites. Sammen med elever fra VIA kan du også lære at brygge din egen ginger beer eller røre en lækker tatar. Så tag vennerne med til to-dages festival i madens tegn.Dato: Onsdag d. 26. september – torsdag d. 27. september  Tid: 15.00 – 20.00  Sted: Ridehuset  Pris: Gratis

For Ørerne

Koncert med Artigeardit
Artigeardit er med sin lyriske og poetiske musik et af de mest spændende navne på den danske hiphopscene i øjeblikket. I to år har han arbejdet med sin musik og er nu endelig aktuel med sit debutalbum ‘Vildedage’. Med det poetiske hiphopalbum udforsker Artigeardit følelsen af at være ung og rodløs med kaotiske fester, uregerlige natteeventyr og tømmermænd dagen derpå. I sommer gæstede rapperen både Distortion og Roskilde Festival med stor succes. Nu er han klar til at indtage Aarhus, når han på torsdag sætter gang i festen på spillestedet Radar.Dato: Torsdag d. 27. september  Tid: 20.00-01.00  Sted: Radar  Pris: 110 kr. 

FOR hjernen 

Foredrag med Petra Nagel
Petra Nagel er kendt for sine ærlige og åbne programmer om alt fra dating til kropshad og selvværd. Den kendte journalist og TV-vært fortæller i et inspirerende og debatskabende foredrag om sine oplevelser med programmet ‘Petra elsker sig selv’. Her beskriver hun sin rejse fra idé til færdigt resultat med alle de udfordringer, der opstod undervejs. Petra Nagel er overbevist om, at vi stadig har brug for at tale om de svære ting i livet. Hun vil give sit perspektiv på, hvordan man kan blive gladere for sig selv og sit udseende. Følg Petra Nagels rejse og se, hvordan hun lærte at elske sig selv, som den hun er.Dato: Torsdag d. 27. september  Tid: 19.00-21.00  Sted: Dokk1  Pris: 150 kr. 

For Kroppen 

Full Moon Run 2018
Sanserne er skærpet. Det eneste du kan se er pandelampens lys foran dig. Pludselig kan du høre havets brusen og bladenes raslen i skoven. Det er blevet tid til det årlige Full Moon Run. Med Aarhus Motion kan du få en helt unik løbeoplevelse i fuldmånens skær. Den 5 km lange rute foregår i Marselisborg Skoven i perfekte omgivelser med både skov, hav og kuperet terræn. Sammen med startnummer får alle udleveret knæklys, og der opfordres til at medbringe alle slags finurlige lyselementer som lommelygter, cykellygter og reflekser. Efter løbet er det muligt at styrke sig med øl, sodavand og pølser.Dato: Tirsdag d. 25. september  Tid: 19.45-22.45  Sted: Marselisborg Skoven  Pris: 149 kr.