Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for lattermusklerne, for hjernen, for hele familien, for ørerne og for pengepungen.

FOR LATTERMUSKLERNE

Comedyshow med Carsten Bang om vores alter ego
Jeg ved, hvem jeg er – men er jeg altid den samme? Sådan spørger Carsten Bang i sit femte one man show “ALTER EGO”, der kan opleves torsdag og fredag i Musikhuset Aarhus. Henover de sidste 20 år har hans shows budt på udsolgte sale og utallige fire- og femstjernede anmeldelser. Til “ALTER EGO” tager Carsten Bangs show en særligt personlig stil, i en kredsen om det store spørgsmål, hvor ofte vi i virkeligheden er os selv frem for vores Alter Ego – denne bedre udgave af os selv, som vi allerhelst vil se os som?Dato: Torsdag d. 28. og fredag d. 29. september   Tid: 10:00 –   Sted: Musikhuset Aarhus   Pris: Gratis

 

FOR HJERNEN

Bliv klog på fremtidens kulturjournalistik
Interesserer du dig for kulturjournalistik på et fagligt plan, er der i denne uge mulighed for at blive meget klogere. Statens Kunstfond, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Have Kommunikation og Aarhus 2017 holder nemlig konference om kulturjournalistik, hvor spørgsmål om kulturjournalistikken i fremtidens mediebillede vil blive diskuteret. Programmet for dagen er online og byder blandt andet på debat mellem The Guardian og Royal Opera House, oplæg fra Mette Davidsen-Nielsen, kulturredaktør på Politiken, og resultater fra Københavns Universitet og Aarhus Universitet om konkurrencen mellem amatører og professionelle i kulturmediebilledet.Dato: Torsdag d. 28. september     Tid: 10:30 – 16:30     Sted: Aarhus Teater   Pris: 60 – 130 kr.

 

FOR ØRERNE

Oplev Susanne Biers Oscar-nominerede film “Efter Brylluppet” som musical
Susanne Biers dragende drama om blodets og kærlighedens bånd bliver forvandlet til en musical i hænderne på den tredobbelte Reumert-vinder Peter Langdal, når Musikhuset og Betty Nansen Teatret bringer den Oscar-nominerede film Efter brylluppet fra lærred til scene. I musicallen kan du blandt andet opleve Cecilie Stenspil, Erann DD og Kasper Leisner på rollelisten og musik komponeret af Mads Langer, Tim Christensen, Peter Sommer, Anne Linnet og Peter A.G.Dato: Lørdag d. 23. september – lørdag d. 14. oktober    Tid: 20:00 (få tidspunkter kl. 15:00)   Sted: Musikhuset Aarhus     Pris: 165 – 495 kr.

 

FOR FAMILIEN

Teater for ældre børn med Filuren
I denne uge kan du tage familien og dine børn fra 13 år med til en teaterforestilling om “Tro, Håb og Kærlighed”. Forestillingen af samme navn er fortællingen om menneskers vilje til at elske trods afstand i tid og sted, om at bevare troen og håbet på, at kærligheden er størst. Teaterforestillingen tager udgangspunkt i tre kærlighedshistorier fra 1830’erne til slutningen af 2. verdenskrig, og historierne foregår på Fregatten Jylland, De Vestindiske Øer, koncentrationslejren Sachsenhausen og i Norge, og i tiden, der hverken havde computer eller telefoner, foregik samtale og kærlighederklæringer over afstand gennem breve.
Dato: Mandag d. 25. september – fredag d. 6. oktober     Tid: Tidspunkter varierer. Se mere på Filurens hjemmesiden     Sted: Musikhuset Aarhus       Pris: 75 kr. / pensionister 65 kr. 

 

FOR Pengepungen

Gå på opdagelse blandt lokalt design på Godsbanen
“DESIGN AARHUS” er et projekt, hvor lokalt og regionalt forankrede designere udstiller deres designs på steder, hvor vi alle færdes; i byens butikker, i gallerier, i stormagasiner, i banker, på hoteller, på tegnestuer og på gader og stræder. Designerne ønsker at vise, at regionen er et væsentligt kraftcenter for design og nytænkning til glæde for både lokale borgere, institutioner, kultur- og erhvervsliv samt internationale gæster og turister. De udstillede projekter spænder bredt fra produkt- og møbeldesigns til tekstildesign, og alle udstillingssatellitter er markeret med standere i bybilledet.

Dato: Fredag d. 29. september – lørdag d. 7. oktober     Tid: I Godsbanens åbningstider       Sted: Godsbanens foyer        Pris: Gratis