Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for øjnene, ørerne, kreativiteten,  hjernen og kroppen.  

FOR øjnene

Nils Malmros’ 50 års jubilæum i Øst for Paradis
I syv uger hylder Øst for Paradis Nils Malmros i anledningen af hans 50 års jubilæum som filminstruktør, og på søndag har du mulighed for at opleve instruktøren selv. Nils Malmros er særlig kendt for sine nuancerede og dybtfølte skildringer af børn og unge. Den aarhusianske instruktør har siden 1968 imponeret både publikum og anmeldere og har siden vundet tre Robert-priser og fire Bodil-priser for bedste film. På søndag vil Nils Malmros fortælle om sine oplevelser med filmene “Skønheden og udyret” og “Århus by Night”, hvorefter “Århus by Night” vil blive vist for publikum.nils malmrosDato: Søndag d. 16. september  Tid: 16.00-19.00  Sted: Øst for Paradis  Pris: 80 kr. 

 

FOR ørERne

Upcoming Aarhus-bands til Oppenheimer Festival
Endnu en gang åbnes dørene op for Oppenheimer Festival, hvor fem dugfriske navne fra den danske upcoming musikscene står klar. Siden 2000 har foreningen Oppenheimer bygget bro mellem etablerede i musikbranchen og nye spirende talenter. For publikum er der rig mulighed for at lytte til en bred vifte af genrer. I år kan du møde Klaptrae, Blue Demon, Takykardia, Bear With Me og Cousin, der alle står klar til at vise deres musikalske evner frem.Dato: Lørdag d. 15. september  Tid: 19.00-02.00  Sted: Radar  Pris: 40 kr. i forsalg, 50 kr. i døren 

 

FOR KREATIVITETEN

Kreativ workshop med billedkunster Verner Brems
Slip kreativiteten løs og lav flotte og personlige grafikker på Dokk1. Med workshoppen har du mulighed for at lave sjov med billeder, bogstaver og gamle illustrationer. I samarbejde med Skolen for Kunst og Design tilbydes professionel undervisning af billedkunstneren Verner Brems, der giver teknikker og metoder til at lave de flotteste grafikker. Det er også muligt at medbringe egne tegninger, bøger eller lignende for at tilføje grafikken et mere personligt præg. Workshoppen starter på tirsdag og fortsætter de to efterfølgende tirsdage. Så tag venner eller familie med til en dag i kreativitetens tegn.Dato: Tirsdag d. 11. september  Tid: 15.30-18.00  Sted: Dokk1  Pris: 100 kr.