Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR Øjnene

‘Under Gud, over loven – læger i overhalingsbanen’ på Svalegangen
Teaterforestillingen ‘Under Gud, over loven’ er en mørk komedie om lægerne på Rigshospitalet og deres nærmest guddommelige magt over liv og død. Komedien er frit inspireret af sagen fra 2013 om overlægernes misbrug af forskningsmidler til en ekstravagant livstil med luksuriøse middage, dyre vine og rejser til den franske Riviera.Udklip2Dato: 1. – 15. september      Tid: 19.30 – 21.00, lørdag 16.00 – 17.30      Sted: Teatret Svalegangen     Pris: 95 – 195 kr.

FOR Ørene

Comedyshow med De 3 Jyske Drenge
I denne uge gæster De 3 Jyske Drenge Ny V58 med deres splinternye comedyshow af samme navn. Gruppen består af de tre jyske komikere Victor Lander, Jonas Kjærsgaard og Lasse Madsen, der har slået sig sammen til en dynamisk trio af one-liners, politisk ukorrekte jokes og syrede verdensopfattelser. De unge Aarhus-komikere er blandt andet kendt fra Zulu Comedy-Galla, hvor de har fået anderkendelsen som de nye håb på den danske comedyscene. Hvis du er til komik af den jyske slags, bør du ikke være dette show foruden.De 3 Jyske DrengeDato: 9. september      Tid: 20.00 – 22.00      Sted: Ny V58      Pris: 65 kr.

FOR pengepungen

Dyk ned i David Bowies rockunivers på Dokk1
For mindre end et år siden mistede verden en af sine største stjerner, David Bowie. Den engelske rockstjerne havde en enorm indflydelse på musikscenen gennem hele sin karriere og millioner af fans verden over. Mandag åbner Dokk1 udstillingen ‘Bowies Univers’, der har fokus på denne markante figur. Her vil du blandt andet kunne udforske David Bowies liv gennem musik, film, billeder og design. Udstillingen med David Bowie er gratis og kan findes i Dokk1’s Forvandlingsrum i hele september måned.David Bowie Dokk1Dato: 5. – 30. september      Tid: o8.00 – 22.00     Sted: Dokk1      Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Teater for de små på Teater Refleksion
I weekenden afholder Teater Refleksion forestillingen ‘Jeg kan huske alting’ for 2-5-årige.  Teater MY står bag forestillingen, der handler om pigen, der ikke kan sove og betragter verden fra kanten af sin seng. En livsbekræftende historie om en lille piges daglige gøremål og tanker om en forunderlig verden. Teaterstykket er både for store og små og kan opleves denne lørdag, søndag og mandag.Teater_RefleksionDato: 10– 12. september      Tid: 10.30 – 11.05 & 15.00 – 15.35      Sted: Teater Refleksion, Frederiksgade 72B    Pris: 60 kr.

FOR SMAGSLØGENE

Svampejagt i Marselisborgskovene
Svampesæsonen er igang, og i den forbindelse har Natur Retur arrangeret en hyggelig tur i Marselisborgskovene, hvor det vil være muligt at finde både kantareller, mælkehatte og rørhatte. Du får mulighed for at lære alt om svampene, og hvordan du selv håndterer og tilbereder dem i køkkenet. Udvid din gastronomiske viden og tilbring en hyggelig dag i naturens spisekammer.Svampejagt2Dato: 11. september     Tid: 16.00 – 17.00     Sted: Strandskovvej 45, Højbjerg     Pris: Gratis