Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud fra Aarhus Festuge, så der er noget for ørerne, øjnene, hjernen, pengepungen og humøret.

FOR ørerne 

Koncert med Fool på Cluster Square
De har millioner af afspilninger på Spotify og har spillet på et hav af festivaler sommeren over. Fool har de sidste fem måneder for alvor fået sit gennembrud i Danmark. Popduen består af produceren Jabs og sangeren Adrian, der med over et årti imellem sig, udgør den perfekte blanding af ungdom, umiddelbarhed og erfaring. Nu er de klar til at sætte gang i festen på Cluster Square i anledning af Aarhus Festuge. Her får publikum rig mulighed for at synge med på deres store hits som “Outcast”, “Strapped” og “Worry”, der alle har ligget i top på hitlisterne sommeren over.Dato: Fredag d. 7. september  Tid: 23.00-00.00  Sted: Klostertorvet  Pris: Gratis

FOR øjenene 

Det kongelige teater: Scener fra et ægteskab
Den svenske instruktør Ingmar Bergman skabte i 1973 et portræt af tidens forvirrende parforhold i TV-serien “Scener fra et ægteskab”. Serien tager afsæt i de frustrationer og diskussioner, der opstår i higen efter kærlighed. Men meget har ændret sig på de 45 år. Nu kan du sammen med Aarhus Festuge og Det Kongelige Teater opleve Stine Stengade og Morten Kirkskov i en moderniseret udgave af Bergmans populære TV-drama. En udgave, hvor rollerne er byttet om. Nu er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model.Dato: Tirsdag d. 4. september – onsdag d. 5. september  Tid: 19.30 – 21.40  Sted: Musikhuset  Pris: 250 kr. (150 kr. for studerende)

For hjernen

Søren Ulrik Thomsen og Benjamin Hav: De svære ord
Det er ikke altid lige let at sætte ord på de svære emner. Forfatteren Søren Ulrik Thomsen og rapperen Benjamin Hav mødes under overskriften “De svære ord” til en samtale om, hvordan de bruger ord til at beskrive og italesætte svære emner. Søren Ulrik Thomsen har gennem sit forfatterskab modtaget flere priser i årenes løb, heriblandt Limfjordsegnens Litteraturpris og Modersmål-prisen. Benjamin Hav udgør den vokale del af rapduoen Benal, hvor han har modtaget ros af anmeldere, fans og musikere. Sammen fortæller de om deres oplevelser med ordene.Dato: Mandag d. 3. september  Tid: 17.00 – 18.30  Sted: Vor Frue Kirkes klostergård  Pris: 80 kr. 

For pengepungen

Aarhus Street Art Festival 2018
Under hele festugen forvandler verdens bedste streetartkunstnere Byparken til et kæmpe udendørs streetart galleri med et væld af farver, temaer og motiver. Festugens gæster har mulighed for at udforske udstillingen samtidig med, at kunstnerne dekorerer de 5×5 meter stor vægge. Med Aarhus Street Art Festival får du den urbane kunstart helt tæt på. Det er også muligt at tilmelde sig en gratis guidet tur, hvis du har lyst til at vide endnu mere om værkerne og tankerne bag. Så kom til Byparken alle ugens dage og oplev de 1172 kvm kunst samlet ét sted.

Dato: Fredag d. 31. august – d. 9. september  Tid: 08.00 – 22.00  Sted: Byparken Pris: Gratis

For humøret

Comedyshow med Kasper Porsdal og Jakob Thrane
Sammen med Aarhus Festuge inviterer Svalegangen dig til en aften i komikkens tegn. Med overskriften “Tankestrøm” vil Kasper Porsdal og Jakob Thrane både sammen og hver for sig give publikum en sjov aften fyldt med jokes, improvisation og helt nye koncepter inden for komikken. Kasper Porsdal har stået bag flere comedyfestivaler både i Aarhus og København og fik desuden stor ros for sit onemanshow “Find 5 fejl”. Jakob Thrane fik en flot placering til Danmarksmesterskaberne i stand-up og er desuden en del af gruppen ‘Umage image’, der står bag hittet ‘Forfest’. Sammen står de klar på lørdag til at give publikum en latterfuld aften.Dato: Lørdag d. 8. september  Tid: 20.00-21.00  Sted: Svalegangen  Pris: 50 kr.