Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for hele familien, for ørerne og for pengepungen. 

FOR Sanserne

Sæsonen starter hos HAPS – Poetry Slam
Hele Aarhus’ poetry slam, HAPS, er tilbage og klar til sæsonstart onsdag d. 6 september. Udover at have lokation, vært og slammere klar, er der også præmier i vente og overraskelser på selve aftenen. Det er det første arrangement, inden DM-kvalifikationen for alvor går i gang, og derfor er der også en god mulighed for at prøve disciplinen af, hvis man har mod på det. Det kræver blot tilmelding, 3-4 tekster og højt humør. Et godt publikum er dog en mindst lige så vigtig del af arrangementet, og her er tilmelding ikke nødvendig. Man skal bare at møde op. Arrangementet starter klokken 20, men hvis man vil have siddepladser anbefales det at komme en times tid før. Dato: Onsdag den 6. September   Tid: 20.00 – 23.00   Sted: HeadQuarters   Pris: 40kr. 

 

FOR hjernen

Klimaforandringer, liv og overlevelse på Aarhus Teater
Aarhus Teaters store scene forvandles til et åbnet forsamlingshus, når Clement Kjersgaard er vært og sammen med Aarhus 2017 inviterer til debat og diskussion om verdens fremtid. Med otte timers oplæg stiller tolv skarpe meningsdannere ind på bæredygtighed og klodens klima. Blandt panelet er blandt andre at finde tidligere EU-klimakommisær Connie Hedegaard og klimaforsker Katherine Richardson. Hvor er menneskeheden på vej hen? Hvordan løser vi den massive udfordring i klimaforandringerne? Vær med, når de helt store spørgsmål diskuteres og bliv klogere på klodens fremtid.Dato: Søndag den 10. september   Tid: 13.00 – 21.00    Sted: Aarhus Teater     Pris: 250kr. – Studerende og unge 60kr.

 

FOR HELE FAMILIEN

Retroguld loppemarked
Retro- og vintagemarkedet, Retroguld, er tilbage i Aarhus. Der vil være skatte at hente til både klædeskabet og til hjemmet, og kvaliteten er i top på de håndplukkede varer. Alt fra professionelle kræmmere til privatpersoner sælger ud af gemmerne, og der er med sikkerhed et eller andet, som du bliver nødt til at have med hjem. Stemningen er afslappet, og humøret er højt, så man er garanteret et par hyggelige dage i Godsbanens rå omgivelser.
Dato: Lørdag og søndag den 9. – 10. september   Tid: 10.00 – 16.00    Sted: Godsbanen   Pris: 30kr 

 

FOR ØRERNE

Sebastian i Musikhuset
Hele danmarks Sebastian giver solokoncert i Musikhuset Aarhus. Sebastians smukke tekster, melankolske stemme og skønne guitarspil forenes på scenen, og der er lagt op til en aften, man som publikum sent vil glemme. Der vil både blive spillet gamle klassikere, som vi alle kender, og nye numre fra hans seneste album, ‘Øjeblikkets Mester’. Man kommer med andre ord hele spekteret rundt fra roligt guitarspil til farverig fællessang, når Sebastian favner hele Aarhus.
Dato: Lørdag den 9. september Tid: 20.00 – 23.00    Sted: Musikhuset Aarhus  Pris: 295 kr.

 

FOR Pengepungen

The Other Life Project
Dome of Visions inviterer til afslutningen af et to år langt eksperiment, hvor seks kunstnere har lagt deres liv og identitet bag sig for at udforske virkeligheden sammen. I fem dage vil de deltagende kunstnere leve i Dome of Visions, og det vil udgøre rammen for afslutningen af projektet, hvor nye måder at leve på er blevet udforsket. Principperne bag forestillingen er ærlighed, offentligthed og meningsfyldte erfaringer. Publikum inviteres til at fordybe sig i kunstnernes univers eller deltage i forskellige workshops. Dome of Visions er åben fra 14.00 – 20.00 hver dag, og alle er velkomne.Dato: Mandag-fredag den 4. – 8. september    Tid: 14.00 – 20.00    Sted: Dome of Visions   Pris: Gratis