Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien.

 

FOR SMAGSLØGENE

Fællesmiddag til Aarhus Høstfest
På lørdag bliver Botanisk Have omdannet til en kæmpe høstfest, når 1.000 gæster sætter sig til rette over fællesmiddag ved 350 meter langborde. Her møder det bedste fra landet det bedste fra byen, når høsten fejres med et 3-retters måltid lavet på gode, økologiske råvarer leveret af omegnens passionerede landmænd og tilberedt af byens beste restauranter.Dato: Lørdag den 19. august       Tid: 17.00 – 21.00        Sted: Botanisk Have         Pris: 230 kr.

 

FOR ØJNENE

Danseforestilling indtager Aarhus Lufthavn
Den multidisciplinære danseforestilling, My Icarus Complex, indtager Aarhus Lufthavn henover weekenden. Med lyrik skrevet af digter Caspar Eric, musik komponeret af den elektroniske kunstner, Esben Valløe, sang af Jeppe Kjellberg fra Whomadewho og dans fremført af seks internationale dansere, er der lagt op til en opsigtsvækkende genfortolkning af Ikaros-myten i en af Aarhus Lufthavns enorme hangarer. Der kører shuttle-busser fra Scandinavian Center til og fra forestillingen.Dato: Lørdag den 19. – 21. august         Tid: 20.00           Sted: Aarhus Lufthavn        Pris: 350 kr.

 

FOR SØMÆND

Åbningen af Nordhavn
På fredag kan du få en maritim oplevelse af dimensioner, når Nordhavnen officielt åbnes med et væld af arrangementer. Culture Workspace starter uofficielt Åben Nordhavn 2017 med morgenmad og morgendukkert, mens de senere på dagen inviterer til Rom Bar. Du kan også vælge at tage til sommerfest hos P. Clausens Fiskehandel, hvor de stiller an med et kæmpe skaldyrsbord og havnemusik. Herudover inviterer Surf Agency til surferfest, mens Designit byder indenfor til workshop, og Timm Vladimirs Køkken giver et gratis minimadkursus.Dato: Fredag den 18. august       Tid: 14.00 – 18.00        Sted: Nordhavn        Pris: Forskellige priser

 

FOR FAMILIEN

Sport Tailgate 2017
”Sport Tailgate 2017” er et nyt initiativ skabt af AGF, Bakken Bears, Århus Håndbold og SK Aarhus, der til sammen vil spille fire kampe i én og samme weekend og dermed danne rammen om en hidtil uset stor sportsweekend i Aarhus. Scenen for det hele bliver området omkring Ceres Park & Arena – og i centrum er mødet mellem fans og sportselskere før, under og efter sportsbegivenhederne. Fire nationale og internationale kampe i håndbold, basketball og fodbold krydres med et væld af anderledes aktiviteter for hele familien, børne- og talentkampe og spændende mad- musik- og kulturoplevelser.
Dato: Fredag den 18. – 20. august      Tid: Hele dagen        Sted: Ceres Park & Arena     Pris: Gratis

 

FOR PENGEPUNGEN

Dokk1 invaderes af internationale kunstnere
Viborgs egnsteater, Carte Blanche, iscenesætter i weekenden Dokk1 med konceptet The White Tribe. Her vil internationale kunstnere klædt i hvidt fra top til tå indtage byrummet. Vandreforestillingen vil føre publikum fra den store trappe på Dokk1 gennem bygningen og udforske det omkringliggende havneområde. The White Tribe er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017’s projekt Little Rebellions, hvor kunstnere præsenteret værker midt i hverdagen, hvor man normalt ikke møder kunsten.
Dato: Fredag den 18. august – torsdag den 24. august       Tid: 19.30        Sted: Dokk1         Pris: Gratis