Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien.

 

FOR ØRENE

SPOT Royal med Wangel & Alexander Oscar
Oplev den sjælfulde sanger Wangel og den unge popkomet Alexander Oscar, når de indtager scenen ved Immervad denne lørdag. Wangel består af forsanger og sangskriver Peter Wangel og producer Kasper Ejlerskov Leonhardt. Allerede efter den første ep i 2015 blev Wangel spået fine fremtidsudsigter af de danske anmeldere. Siden er det blevet til koncerter landet over, heriblandt Roskilde Festival og i et udsolgt Lille Vega. I marts 2016 udkom Wangels debutalbum ‘Freedom’, som fortsatte i ep’ens melankolske, elektroniske univers. Det 18-årige stjerneskud Alexander Oscar, har igennem en lang årrække haft musik i blodet. Efter utallige sessions med top producere i ind- og udland har den unge sangskriver fundet frem til hans lyd og udtryk, som har udmøntet sig i debutsinglen “Ocean View”. Koncerten er en del af SPOT Royal, der over sommeren sætter fokus på ny, dansk musik.

Dato: Lørdag d. 8. juli       Tid: 14.00 – 16.00        Sted: Immervad, Åboulevard         Pris:  Gratis

 

FOR ØJNENE

Åbningen af Aarhus Artspace
Få muligheden for at opleve en ny udstilling hver eneste dag. Aarhus Artspace er et eksperimenterede kunststykke, der udfolder sig over en hel måned. Hver dag ændres udstillingen, så den aldrig er den samme. Mere end 30 unge samtidskunstnere sammen med 12 kuratorer samarbejder om udstillingen, der er blevet til med hjælp fra FSK – Foreningen for Samtidskunst. Alt sammen med fokus på performativ, visuel kunst. Udstillingen vil kunne ses til slutningen af juli, men ændrer sig konstant, så der altid gemmer sig en ny oplevelse.
Dato: Fredag d. 7. juli – mandag d. 31. juli        Tid: 19.00 – 21:00         Sted: Aarhus Artspace, Galleri Grundstof        Pris: Ukendt

 

FOR HJERNEN

Bo Lidegaard: Hvordan stopper vi menneskeskabte klimaforandringer?
Forhenværende chefredaktør for Politiken, Bo Lidegaard, afholder lørdag et foredrag, hvor der vil være mulighed for at lære mere om de igangværende klimaforandringer, samt hvilke politiske initiativer, der i øjeblikket bliver gjort for at bremse den globale opvarmning. Siden 1992 har verdenssamfundet kæmpet for at finde fælles løsninger for at bremse den globale opvarmning. Hvorfor er det så svært – og hvad er det, vi ikke kan blive enige om? Hvor langt er vi kommet med Paris-aftalen, og hvad bliver de næste skridt? Er det overhovedet muligt at nå i mål og få bremset udledningerne helt? Hele Talk-programmet i Do We Dream Under the Same Sky er skabt i samarbejde med og med støtte fra FO-Aarhus.KulturguidenDato: Torsdag d. 8. juli       Tid: 15.00 – 17.30        Sted: Strandvejen, nær Helnan Marselis Hotel        Pris: Gratis

 

FOR HELE FAMILIEN

Vestafrikansk Festival på Godsbanen
På lørdag fejrer Aarhus den vestafrikanske dans og musik, når der bliver afholdt DiarabyJamm Festival på Godsbanen. Her bliver lokalerne fyldt med fede vibes, når de professionelle, afrikanske dansere Andy Ngoum og Cheikhou Diarra fra Ngatch Fall Family inviterer på workshops i blandt andet Sabardans med levende trommer og musik. Ud på aftenen serveres der vestafrikansk mad fra blandt andet Senegal, hvorefter der vil være rig mulighed for at slå sig løs til Basiru Suso & Malick Jagne, Djala og DJ Peter Peter, der sørger for afromusik til helt ud på natten. Tag hele familien under armen og få muligheden for at lære mere om den afrikanske kulturskat inden for musik og dans.
KulturguidenDato: Lørdag d. 8. juli      Tid: 14.00 – 03.00        Sted: Godsbanen       Pris: 300 – 400 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Marked i Parken
På søndag afholdes der for næstsidste gang i år Marked i Parken ved Musikhuset og ARoS. Kødbyens Mad & Marked serverer kulinariske oplevelser, Musikhuset præsenterer lækker livemusik, og ARoS udfordrer med spændende kunstindslag samt mad, mens Flagstang Markeder ruller ud med knap 100 loppestande – alt sammen udendørs og med fri adgang. Lad børnene lege i parken eller ved markedets aktiviteter, drik en kold markedspilsner i solen, nyd musikken og de smukke kunstinstallationer og gør et fund på loppemarkedet. Hele pakken i en skøn, afslappet og hyggelig stemning.
KulturguidenDato: Søndag d. 9. juli      Tid: 10.00 – 15.00         Sted: Musikhusparken         Pris: Gratis