Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

I sporene på vikingerne
Vær turist i din egen by og hør om byens historie fra vikingetiden til i dag. Undervejs bliver du klogere på nogle af byens markante bygningsværker, du hører om byens vilde vækst i 1800-tallet, og du skal på sporet af både kendte og måske mindre kendte historier. Turen er for dig, der er nysgerrig på din by, og som gerne vil have en fornemmelse for Aarhus’ lange historie.aarhusDato: 27. juni    Tid: 19.00 – 20.30     Sted: Åboulevarden 9     Pris: Gratis

FOR Ørene

Mumford & Sons på Amfiscenen
Det britiske band Mumford & Sons brød gennem den musikalske lydmur i 2009 med debutalbummet Sigh No More. Siden har bandet udgivet tre albums og er gået fra at spille på små pubs til udsolgte arenakoncerter. I denne uge kan du opleve de velspillende herrer til udendørs koncert på Amfiscenen ved Musikhuset.mumford-and-sons-aarhus-panoramaDato: 28. juni      Tid: 20.00      Sted: Amfiscenen, Musikhuset      Pris: 550 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Swingerklubben spiller op til dans
På fredag vil Bispetorvet i hjertet af Aarhus emme af liv og danseglade mennesker. Her vil Swingerklubben og Aarhus Lindy Hoppers byde aarhusianerne op til en svingom, når der bliver spillet musik med inspiration fra 1920’erne og 1930’erne. Får du sved på panden, bliver der solgt drikkevarer, så du kan køle ned og hvile dansestængerne.Dato: 1. juli      Tid: 15.00 – 19.00      Sted: Bispetorvet      Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Romerske dage på MOMU
Besøg romernes lejr og se gladiatorerne kæmpe, når Moesgaard Museum i weekenden inviterer hele familien til romerske dage. Kig indenfor i romernes lejr ved foden af museets tag, deltag i legionærtræningen og prøv kræfter med latinskolen eller lav din egen mosaik.
romerske-dage-aarhus-panoramaDato: 2. og 3. juli      Tid: 10.00 – 17.00      Sted: Moesgaard Museum      Pris: Gratis

FOR SMAGSLØGENE

Mød bybønderne i Ø-Haven
Ø-Haven inviterer på tur rundt i Danmarks største byhave, hvor mere end 1000 bybønder dyrker deres egne grøntsager på den yderste spids af Aarhus Havn. Nyd tagterassen og den grønne oase midt mellem moderne byggeri og kraner – og hør hvordan et så stort havefællesskab er blevet til og fungerer i praksis. Der er naturligvis rig mulighed for at stille spørgsmål og suge til sig af bybøndernes erfaringer.
Øhaverne13Dato: 30. juni     Tid: 16.00 – 18.00     Sted: Ø-Haven, Helga Pedersens Gade     Pris: Gratis