Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. 

FOR ØRENE

Fed Fredag med KrebsFalch
Kom til en Skt. Hans med sød musik, når Krebs & Falch spiller på Friluftsscenen i Tivoli. Duoen udsendte i slutningen af 2015 deres første album. Titlen var ‘Tomandshånd’, og albummet var fra start ugens album på P4, og kanalen har løbende roteret nye træffere som titelnummeret, ”Frit Svævende” og ”Herfra til Evigheden”. Efter blot en måned solgte albummet til guld. Oplev to store danske musikere live i Tivoli på fredag.

Dato: Fredag d. 23. juni      Tid: 20.00 – 23.00        Sted: Friluftsscenen, Tivoli Friheden         Pris: 120 kr.

 

FOR ØJNENE

Dokumentarafgang 2017 – 9 film, 9 instruktører
Vær med, når Danmarks dokumentarfilm-laboratorium lukker publikum indenfor på onsdag. Oplev de nyeste tendenser inden for dansk dokumentarfilm, mød instruktørerne og lad dig provokere, forundre og måske forandre af film af fremtidens filmfortællere. Mellem filmene bliver instruktørerne interviewet af forskellige kulturprofiler om tankerne bag form og indhold. Samtalerne bliver live-transmitteret fra Filmskolen ud til biograferne, hvor det er muligt for publikum at stille spørgsmål via SMS undervejs. Blandt interviewerne er Politikens litteraturanmelder Lilian Munk Rösing, krigskorrespondent Nagieb Khaja og programredaktør på dokumentarfim-festivalen CPH:DOX, Mads Mikkelsen. Filmene er cirka 30 minutter lange og bliver vist i blokke med tre film i hver blok. Billetterne er gratis, men skal bestilles gennem DOKK1.Dato: Onsdag d. 21. juni        Tid: 15.00 – 21:00         Sted: Dokk1        Pris: Gratis

 

FOR SMAGSLØGENE

Californisk vinsmagning med SMAGFØRST
Californien er måske det mest alsidige vinområde i verden og kan, hvad angår størrelse og udvalg, betegnes som et egentligt vinland. Hos SMAGFØRST kan du denne torsdag smage syv forskellige vine, både hvide og røde, chardonnay, pinot noir og zinfandel.  Hertil serveres fængselsmenuen – brød og vand – til at rense smagsløgene med. Oplev mange spændende, fine vine til en lærerig og hyggelig aften, hvor du kommer helt tæt på nogle af verdens bedste vine.KulturguidenDato: Torsdag d. 22. juni      Tid: 12.00 – 00.00        Sted: Smagførst, Jagergårdsgade 32         Pris: 300 kr.

 

FOR HJERNEN

Aarhusmesterskaberne i Poetry Slam
Oplev en poetisk tvekamp, når Aarhusmesterskaberne i Poetry Slam denne torsdag løber af stablen i Stakladen. Gennem foråret har flere aarhusianere forsøgt at kvalificere sig til Aarhusmesterskabet – og nu står ni poeter tilbage. Klar til kamp. Tilfældige blandt publikum vil blive udstyret med dommertavler, og skal tildele de optrædende fra 0 til 10 point. Entré er gratis, og man kan glæde sig til at se blandt andre Nikolaj Lind Holm, Louise Thisgaard, Jesper Kirkegård og Thomas Thisted. Glæd dig til en aften med lummer lounge, jazz og kolde fadøl.
Dato: Torsdag d. 22. juni        Tid: 20.00 – 23.00        Sted: Stakladen         Pris: Gratis

FOR PENGEPUNGEN

Mega Kup! på Godsbanen
Mangler du noget i garderoben, eller vil du bare gøre dig et rigtig kup? Så er Godsbanen det helt rigtige sted at tage hen denne søndag. Mega Kup! er et indendørs luksus secondhand tøj arrangement for kvinder i alle aldre. Gør et fund mellem de private stande og spar penge på luksuriøst tøj i alle størrelser. Hvis dit skab derimod allerede er fyldt op, har du også mulighed for selv at leje en stand, så du kan få tømt ud i det tøj, du ikke får brugt. Spiselauget står for lækker, rustik mad – og masser af god stemning.
Dato: Søndag d. 25. juni       Tid: 12.00 – 15.00         Sted: Godsbanen         Pris: 40 kr.