Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Robert Mapplethorpe på ARoS
Fra på fredag og frem til slutningen af oktober kan du opleve en enestående udstilling med fotografier af den amerikanske fotograf Robert Mapplethorpe. Udstillingen viser selvportrætter og fotografier af kendte fra miljøet i New York i 1970’erne og 1980’erne. Heriblandt portrætter filminstruktøren Andy Warhol, rockikonet Patti Smith og den daværende bodybuilder Arnold Schwarzenegger.Dato: 17. juni – 30. oktober    Tid: 10.00 – 17.00    Sted: ARoS    Pris: 120 kr. (90 kr. for studerende og unge under 28 år)

FOR Ørene

NorthSide Festival
For sjette år i streg afholdes NorthSide Festival, og der er stadigvæk billetter tilbage, så du kan nå at få en på den musikalske oplever henover weekenden. I år er hovednavnene Beach House, Beck, The Chemical Brothers, Deftones, Duran Duran, Iggy Pop, Jamie XX og Sigur Rós. Der burde derfor være noget for enhver smag, og det samme gælder for smagsløgene, hvor der altid er et stort udvalg af friske og økologiske smagsoplevelser.
NorthSideDato: 17. – 19. juni    Tid: 13.00 – 02.30     Sted: Ådalen     Pris: 1395 kr. (partoutbillet) og 895 kr. (endagsbilletter – søndagsbilletter tilbage)

FOR PENGEPUNGEN

Foredrag med Clement Kjersgaard
Mød tv-vært Clement Kjersgaard til foredrag og debat om, hvilke spørgsmål der afgør verdens fremtid, når han på onsdag besøger Rampen ved Dokk1. Store spørgsmål vil blive debatteret som, hvorvidt USA er færdig som supermagt, eller om Europa er på vej i opløsning. En ting er sikkert. Det bliver interessant og tankevækkende.
Clement_KjersgaardDato: 15. juni      Tid: 17.00 – 18.30      Sted: Dokk1      Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Børnekor og bigband i Domkirken
Det bliver hæsblæsende og velklingende, når 300 børn og Aarhus Jazz Orchestras bigband for fulde kraft giver to koncerter i Aarhus Domkirke. Inviter hele familien med indenfor i de smukke omgivelser og lyt til de smukke toner fra ‘I skovens dybe stille ro’ og ‘Stille, hjerte, sol går ned’.
Børnekor_aarhus_panoramaDato: 17. juni    Tid: 15.00 og 16.30     Sted: Aarhus Domkirke     Pris: Gratis

FOR SMAGSLØGENE

Lær at lave portugisisk mad
Du har nu muligheden for at udvide din madhorisont, når der på fredag inviteres på madkursus i det portugisiske køkken. I store dele af verden er det smagfulde portugisiske køkken kendt og anvendt. Særligt i dele af de tidligere kolonier i Afrika og Sydamerika, hvor madkulturen har udviklet sig til at være et sammensurium af Middelhavsmad og eksotiske krydderier. Madkurset afholdes i samarbejde med Det Multietniske Kulturcenter, hvor du kan møde Joana Mathias og tvillingerne Rafaela og Rafael.portugisisk madDato: 17. juni    Tid: 18.00 – 21.40    Sted: H. H. Seedorffs Stræde 7   Pris: 50 kr.