Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

 

FOR ØRENE

Whitney på VoxHall
Amerikanske Whitney spiller småpsykedelisk indiepop, der på samme tid fremstår både moderne og klassisk, og som rummer elementer af såvel folk og country som soul. Whitney blev dannet i 2015 af guitaristen Max Kakacek og trommeslageren Julien Ehrlich. Gruppen udsendte i juni 2015 singlen “No Matter Where We Go” og spillede i omegnen af 30 koncerter samme år. Whitneys efterfølgende debutalbum “Light Upon The Lake” udkom i juni 2016 og havde en betydelig gennemslagskraft og endte på adskillige prominente årslister over 2016’s bedste plader. På torsdag kan du opleve bandet live på VoxHall.Dato: Torsdag d. 15. juni      Tid: 20.00 – 23.00        Sted: VoxHall         Pris: 200 kr.

 

FOR ØJNENE

Filmfestival i Øst for Paradis
På film fremstilles psykisk sygdom ofte urealistisk eller forvrænget. Til gengæld kan det være både underholdende og fascinerende. Men bidrager filmproducenterne til at nedbryde tabu eller er de med til at forstærke fordomme? Hvordan forholder filmkunsten sig til psykisk sygdom, som udover at være en tematik på film, også er dagligdag for flere tusinde danskere? Hele ugen sætter Øst for Paradis fokus på psykiske sygdomme og viser filmene ‘Silver Linings Playbook’, ‘Kærlighedens smerte’ og ‘Mit liv uden filter’ med efterfølgende paneldebat. Se programmet her.
Dato: Mandag d. 12 – 16. juni        Tid: 19.00 – 22:15         Sted: Øst for Paradis        Pris: 0 – 80 kr.

 

FOR HELE familien

Gadefest på Godsbanen
Aarhus Volume inviterer lørdag til byens største gadefest. Området omkring Godsbanen forvandles til en festivalplads skabt af street-kultur med grafitti, saftigt streetfood, streetsports, streetart og et væld af fede koncerter for enhver smag. Programmet er spækket med både upcoming og etablerede bands og kunstnere fra den danske og udenlandske scene. Og når festen på gaden er overstået inviteres der til efterfest på Godsbanen. En festival for hele familien og for alle der elsker streetkultur.Dato: Lørdag d. 17. – 18. juni      Tid: 12.00 – 00.00        Sted: Institut for (X), Skovgaardsgade 5         Pris: Gratis

 

FOR SMAGSLØGENE

World Tapas Day på Aarhus Central Food Market
Friterede artiskokker med trøffel-mayo, frisklavet paella eller Ibérico Bellota, verdens bedste sortfodsskinke. Alt det kan du nyde, når Den Spanske Stats Turistbureau og CANblau hædrer smagen af Spanien til World Tapas Day torsdag og fredag hos Aarhus Central Food Market. World Tapas Day er en kæmpe hyldest til Spaniens berømte gastronomiske koncept. Her omdannes Sankt Knuds Torv i hjertet af Aarhus til en spansk oase. Med CANblau som guide udi  det spansk tapas-landskab har dagens gæster mulighed for at smage lækkerier fra to forskellige tapasbarer, sherrybar, jamoneria og frisklavet paella under åben himmel.

Dato: Torsdag d. 15. – 16. juni      Tid: 15.00 – 21.00        Sted: Aarhus Central Food Market         Pris: Gratis (100 kr. for de fleste retter)

FOR HJERNEN

Foredrag med Rufus Gifford i Hermans
Mød den tidligere amerikanske ambassadør Rufus Gifford og få en enestående mulighed for at opleve ham fortælle om sine sidste måneder som ambassadør og hans ærlige tanker om det nyligt overståede præsidentvalg. Rufus kommer også ind på sine oplevelser med Danmark og sit møde med danskerne rundt omkring i landet – både i kraft af sin ambassadørstilling, men også som privatperson. Endelig vil den tidligere ambassadør også afsløre og fortælle lidt omkring sine fremtidsplaner. Efterfølgende er der mulighed for at stille Rufus Gifford spørgsmål i en Q&A, hvor der bliver besvaret lige fra hjertet.
Dato: Onsdag d. 14. juni       Tid: 19.00 – 21.00         Sted: Hermans, Tivoli Friheden         Pris: 299 kr.