Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR ØRENE

SPARK Festival på Godsbanen og Radar
SPARK Festival er en ny aarhusiansk platform for aktuel elektronisk musik. På fredag lægger Godsbanen og Radar rum til en magtdemonstration af den elektroniske genres potentiale. Her kan du opleve både uden- og indendørskoncerter, debatsessioner, artist talks, showcases, DJ, solskin, øl, mad og tonsvis af god stemning. Mød nogle af de mest aktuelle kunstnere inden for elektronisk musik – blandt andre Noréll, AMÉ, Vakle, Forte, Sekuoia og mange, mange flere.KulturguidenDato: Fredag d. 26. maj       Tid: 13.00 – 01.00        Sted: Godsbanen og Radar         Pris: 0 – 120 kr 

 

FOR ØJNENE

Premiere på Aarhus Teater
Premiere – en forestilling om en forestilling går tæt på teatrets dybeste hemmeligheder. Angsten for at fejle som skuespiller, hungeren efter publikums kærlighed og ensomheden efter tæppefald. Den såkaldte vandreforestilling er en pseudo-dokumentarisk fortælling, hvor publikum er fluen på væggen i en ny og helt særlig teateroplevelse, hvor alt finder sted bag kulisserne, i sminkerummet og på Aarhus Teaters mange gange. Mens skuespillerne øver stykkets replikker, bliver deres private hemmeligheder og intriger afsløret og rullet ud, så man i sidste ende stiller spørgsmålet; hvad er forestillingen, og hvad er virkelighed?
Dato: 24. maj – 17. juni        Tid: 17.00         Sted: Aarhus Teater        Pris: 160 kr.

 

FOR HELE FAMILIEN

Klodsfest 2017 på Godsbanen
I Kristi Himmelfartsferien afholder Danmarks LEGO Entusiast Forening, Byggepladen, deres årlige Klodsfest – og der kommer med sikkerhed ikke til at mangle LEGO klodser. I weekenden åbnes dørene til udstillingen for publikum og der vil helt sikkert blive rigtig meget at se på for både store og små LEGO fans. Der vil være et kæmpe LEGO bylayout med flotte bygninger, landskaber, kørende tog og masser af sjove optrin, et område med Den Gamle By, Hakkebakkeskoven, et stort borgmiljø, bygninger fra Aarhus, elverlandskab, mosaikker, rumskibe, bygninger i mikroskala, Technic modeller og mange andre ting. Ud over udstillingen vil der blandt andet være byggeområder for børn og plads til at lære en masse nyt om LEGO.
KulturguidenDato: Lørdag d. 27. – søndag d. 28. maj       Tid: 10.00 – 16.00      Sted: Godsbanen    Pris: 50 kr. / børn under 13 år har gratis adgang i følgeskab med en betalende voksen.

 

FOR HJERNEN

Vidensbrunch i Domkirken: Magten og videnskaben
Hvem har magten i det 21. århundrede? Hvem har fået mindre magt? Er al magt givet til videnskaben? Og hvilken rolle spiller videnskaben for os i dag? Professor i idéhistorie, Mikkel Thorup, og professor i systematisk teologi, Niels Henrik Gregersen har i anledning af Reformationsåret formuleret tre moderne teser hver om henholdsvis magt og videnskab. Mød dem til en samtale om magten og videnskaben modereret af vært på P1 ’Eksistens’, Carsten Ortmann. Midt i Aarhus Domkirkes smukke kirkerum får du denne formiddag sat tænkningen i gang med moderne teser for verden og serveret brunch et sted, du sikkert ikke plejer at spise morgenmad.
KulturguidenDato: Lørdag d. 27. maj      Tid:  10.00 – 12.00       Sted: Aarhus Domkirke        Pris: 110 kr.

 

FOR KROPPEN

Nordic Race i Hasle Bakker
På lørdag kan du tage til Aarhus’ nok hårdeste forhindringsløb ved Hasle Bakker. Som navnet antyder, byder løbet på dejligt mange højdemeter. Terrænet lidt vest for Aarhus, er til trods for den centrale placering, et naturskønt område, med en masse af de aspekter der skal til, for at skabe et helstøbt OCR event. Skov, trailspor, mudder, bakker og forhindringer. Hasle Bakker byder på det hele. Selvom løbet er blot 5 kilometer langt, vil det helt sikkert føles som det dobbelte ved målstregen. Løbet er velegnet til førstegangsløbere, men vil bestemt også udfordre de mere rutinerede deltagere.
KulturguidenDato: Lørdag d. 27. maj       Tid: 10.00 – 17.00         Sted: Hasle Bakker, Grimhøjvej 20, 8220 Brabrand        Pris: Holdtilmelding – fra 600 kr.