Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

Deltag i indvielsen af ‘Hesitation of Lights’
Oplev hundredvis af lamper blande sig med solnedgangens skær og tone frem som en strøm af strålende farver i skumringen, når Ringgadebroen fra på torsdag og seks år frem oplyses af kunstværket ‘Hesitation of Lights’. Fire kameraer placeret på broen peger hver især mod et af verdenshjørnerne og registrerer farverne, hvorefter broen gradvist skifter kulør og byder kulturåret velkommen.
Hesitation of Light
Dato: Torsdag den 12. januar       Tid: 17.00         Sted: Ringgadebroen       Pris: Gratis

FOR Ørene

Få et godt grin med Politiken på Dokk1
Oplev Politikens satiriske bagmænd levere et skud sjov satire og underholdning om aktuelle og uaktuelle emner, når At tænke sig (ATS) besøger Dokk1 med deres liveshow. Det bliver med garanti et godt grin, når Politikens satirikere, Gorm Vølver og Ole Rasmussen, fortæller om årets gang på både nationalt og globalt plan i injurier og sang. Det er dansk humor, når det er bedst.At tænke sig liveDato: Tirsdag den 10. januar         Tid: 20.00        Sted: Dokk1       Pris: 140 kr. for Politiken abonnenter, 200 kr. for alm. billet.

FOR pengepungen

Spar en klink til antik loppemarked i Ridehuset
Er kontoen efterhånden tømt efter julen og nytårets udskejelser? Gå på opdagelse i alverdens antikviteter og spar en klink, når Ridehuset i weekenden inviterer på antik loppemarked. Tilslut dig de mange gæster, og oplev hallen fyldt til bristepunktet med flotte designmøbler, spændende antikviteter, brugte bøger, glas, vaser, keramik, kunst, plakater og meget andet.
loppemarked_ridehuset
Dato: Lørdag og søndag den 14. – 15. januar         Tid: 10.00 – 17.00       Sted: Ridehuset         Pris: 40 kr.

FOR FAMILIEN

Oplev børnelivet i starten af 1900-tallet
Med Kvindemuseets nyeste udstillling skildres børnenes liv tilbage i 1900-tallet. Mød fire børn, der levede under vidt forskellige livsvilkår. En periode, hvor der var stor forskel på rig og fattig, og alle i husstanden måtte arbejde for føden. Undervejs vil børnene få lov til at smage, røre og prøve ting, som knytter sig til historien.
boerneliv-i-starten-af-1900tallet
Dato: Onsdag og lørdag den 11. & 14. januar       Tid: 10.00 & 11.00      Sted: Dokk1       Pris: Gratis

FOR Hjernen

Deltag i debatten til Livemagasinet i ARoS Public
Det tredje Livemagasin på ARoS er i støbeskeen, og denne gang er temaet ‘Værdi’. Til livemagasinet stilles spørgsmålene: Hvordan kan varm luft have værdi? Og hvordan kan reel værdi pludselig forsvinde? Hvorfor får et værk større værdi af, at vi kalder det for kunst? Og hvad sker der, når to vidt forskellige værdisæt blander sig i hinanden? Deltag i den spændende debat til Livemagasinet i ARoS Public denne onsdag.
ARoS_livemagasinDato: Onsdag den 11. januar      Tid: 20.00 – 21.00     Sted: ARoS Public, ARoS Kunstmuseum         Pris: Almindelige entré til ARoS