Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR ØRENE

SPOR Festival 2017
Den 8. – 14. maj slår SPOR dørene op til dette års festival, som byder på et mangfoldigt program med et virvar af unikke oplevelser. Glæd dig til et intenst bombardement af koncerter, udstillinger og musikalske events, som udforsker hverdagslivets fortryllelser. SPOR har siden 2005 arbejdet med at aktualisere og udbrede den nyeste lyd- og tonekunst både nationalt og internationalt. Arrangementerne finder sted på en række etablerede venues, men også på alternative lokationer i Aarhus. Oplev blandt andre Nico Sauer, Brigitta Muntendorf, Zeno van den Broek, Bergrún Snæbjörnsdóttir og mange flere. Tag et nærmere kig på hele programmet.Kulturguiden SPOR FestivalDato: Mandag d. 8. – søndag d. 14. maj      Tid: Hele dagen        Sted: Forskellige lokationer, Aarhus         Pris: 0 – 495 kr.

 

FOR ØJNENE

Åbningen af Ovartaci Fields
Den 10. maj inviterer Museum Ovartaci alle til at komme og deltage i indvielsen af Ovartaci Fields i Business Park Skejby – et 2017 kunstprojekt, der sammensmelter kunst, erhvervsliv og oplysning om psykisk sygdom. Med fundament i Museum Ovartacis anderledes samling af kunst, udfordrer Ovartaci Fields måden, vi tænker offentlig udsmykning på. Så tag dine venner og familie under armen og gå på opdagelse i 10 unikke udstillinger rundt omkring i Skejby. Der vil også være indvielsestaler, bobler på glas og en særlig operaforestilling på VIA University College.
Kulturguiden OvartaciDato: Onsdag d. 10. maj         Tid: 15.00- 18.30         Sted: Business Park Skejby, 8200 Aarhus        Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

MGP 2017 i Tivoli Friheden
Tivoli Friheden byder igen i år velkommen til en af DR’s største succeser, når Børne Melodi Grandprix gæster Skovbrynet. Deltagerne kommer forbi, og de fyrer op for en vild fest og god musik i børnehøjde på Friluftsscenen. Glæd dig til at møde Danmarks MGP darlings i Friheden, hvor de vil skabe en fest med farver og mulighed for at synge med. Hele familien er inviteret, både store og små, og der vil være mulighed for masser af sjov og ballade i forlystelserne før eller efter arrangementet.
MGP 2017 i TivoliDato: Søndag d. 14. maj        Tid: 14.00 – 17.00      Sted: Tivoli Friheden    Pris: Alm. entré

 

FOR HJERNEN

Naturens Døgn – Naturen i din baghave
Lad plæneklipperen stå, smid en frø-bombe og byg et insekthotel. Det handler om naturen i din baghave nu på lørdag, når Væksthusene og Botanisk Have Aarhus igen slår dørene op for Naturens Døgn. Her sætter bl.a. Danmarks Naturfredningsforening, Verdens Skove, Botanisk Haves venner og Science Museerne, Aarhus Universitet, fokus på naturen i knap et døgn. Fokus er, hvad vi hver især kan gøre for at give bedre plads til natur og biodiversitet – i den lokale såvel som globale baghave. Hele dagen vil der fx være mulighed for at blive klogere på naturen ved Naturens ambulance, man kan bygge fuglekasser og insekthoteller, lave frøbomber, male landskaber og tage på flagermusetur.
Kulturguiden Naturens DøgnDato: Lørdag d. 13. maj      Tid:  05.00 – 23.00       Sted: Væksthusene        Pris: Gratis (Tilmelding påkrævet)

 

FOR SMAGSLØGENE

Marked i Parken
Marked i Parken er Aarhus’ nye, hyggelige og kreative pop-up marked i hjertet af centrum. Det er et mangfoldigt, men dog lokalt, samlingspunkt for børnefamilierne, de unge, de gamle og turisterne. Det er en oase midt i byen i et intimt og grønt miljø. På pladsen mellem Musikhuset og ARoS vil der over fire søndage i sommeren blive skruet godt op for hyggen, når Kødbyens Mad & Marked serverer kulinariske oplevelser, Musikhuset præsenterer lækker livemusik, ARoS udfordrer med spændende kunstindslag og Flagstang Markeder ruller ud med knap 100 loppestande – alt sammen udendørs og med fri adgang.
Dato: Søndag d. 14. maj       Tid: 10.00 – 15.00         Sted: Musikhusparken v/ Musikhuset & ARos         Pris: Gratis