Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

Opera på åben gade
Som en del af Aarhus Unge Tonekunstneres 50 års jubilæum, opføres der lørdag en opera på gadeplan. Forestillingen vil bogstavligt talt udspille sig i en gade. I Jægergårdsgade vil over 100 musikere og sangere være placeret i butiksvinduer, private lejligheder, på tagterrasser og i portåbninger. Om man målrettet kommer for at opleve opførelsen, eller om man tilfældigt går igennem Jægergårdsgade, er der lagt op til en unik oplevelse.
Dato: 7.maj     Tid: kl. 11:30-13:00   Sted: Jægergårdsgade   Pris: Gratis

FOR Ørene

Musik /  foredrag

Thomas Buttenschøn fortæller historier
Onsdag aften er der mulighed for en humoristisk og nærværende oplevelse, når Thomas Buttenschøn giver solokoncert i Musikhuset. Temaet for koncerten er ’Buttenbryllup’, og under koncerten vil Thomas Buttenschøn fortælle om, hvad det vil sige at være nygift og nyforelsket, og hvad det vil sige at være familiefar. Derudover har han også sange med fra sit nyeste album. Der er med andre ord lagt op til en hyggelig aften med guitaren, sangene og de gode historier i fokus.BWEB_Thomas_Presse1Dato: 4. maj    Tid:  20:00      Sted: Musikhuset Aarhus   Pris:  195 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Årets fest i Universitetsparken
Der er én begivenhed i Universitetsparken, der har vokset sig større fra år til år og efterhånden er blevet en af de mest kendte, årlige traditioner for byens studerende. Der er naturligvis tale om Kapsejladsen, der afholdes fredag i denne uge. Her vil Universitetsparken fyldes med op med 25.000 festglade studerende, og forskellige fag skal dyste mod hinanden i kampen om Det Gyldne Bækken. Dette års konferenciers vil være de to radioværter Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen.Dato: 6. maj     Tid: Hele dagen    Sted: Universitetsparken   Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Nils Malmros i ny fortolkning
Er den første kontakt med det andet køn lige nervepirrende, om årstallet er 1973 eller 2016? Det kan man finde ud af i teaterforestillingen ”Lars Ole 5.C”. Her vil nutidens 12-årige mødes med universet fra Nils Malmros’ debutfilm fra 1973 i et teater-mashup. Børnene er på tærsklen mellem barn og ung, og her bliver alvorlige kampe om venskaber, forelskelse og placering i hierarkiet udspillet. Dato: 7.-21. maj    Tid:  16:00 og 19:30   Sted:  Aarhus Teater, Borgerscenen  Pris:  95 kr.

FOR SMAGSLØGENE

Nyt til aarhusianske ølelskere  
Onsdag slår en ny ølbutik dørene op i Nørregade. Der er tale om FLASK, den første dedikerede bottle shop i Aarhus midtby. Missionen med FLASK er, at aarhusianerne skal have flere og bedre oplevelser med øl. Derfor vil de i deres butik have et dynamisk sortiment, der løbende udskiftes. Og så er der naturligvis mulighed for smagsprøver i butikken hver dag, så man ikke kommer hjem med den forkerte øl. På åbningsdagen vil der også være smagsprøver på forskellige øl, så man kan få den fulde oplevelse af det nyeste skud på stammen i Aarhus’ ølunivers.
Dato:  4. maj    Tid:   Fra kl. 12   Sted:  Nørregade 40   Pris:  Gratis – hvis du ikke køber øl