Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR ØJNENE

Tree of Codes i Musikhuset
Der venter publikum en unik oplevelse, når Musikhuset og Aarhus 2017 sætter verdens ældste og mest prestigefyldte balletkompagni, Pariseroperaens Ballet, på programmet. Solodansere og dansere fra balletten opfører sammen med Company Wayne McGregor den moderne ballet Tree of Codes. Balletten gentænker den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foers bog Tree of Codes. Scenografien er skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, og musikken komponeret af Jamie xx. Den spektakulære forestilling havde verdenspremiere på Manchester International Festival og bliver sat op i London, Paris og New York. Men i 2017 kan den opleves i Musikhuset Aarhus
Kulturguiden Tree of CodesDato: Torsdag d. 27 april – mandag d. 1. maj       Tid: 19.30 – 22.30         Sted: Musikhuset Aarhus       Pris: 290 – 570 kr.

FOR ØRENE

Anmelderroste SAVEUS optræder Train
Efter en netop afsluttet efterårsturné er anmelderroste SAVEUS nu klar med fire koncerter i de største byer til foråret 2017.  Den 23-årige producer, sanger og sangskriver bag SAVEUS, Martin Hedegaard, har imponeret anmeldere og publikum med sit musikalske univers og overbevisende liveshows. Med 13 velbesøgte koncerter landet over, er SAVEUS nu klar med en forårstour, hvor han i april besøger de fire største byer. På fredag kan den tidligere X-Factor-vinder opleves bedre end nogensinde før på Train.
Kulturguiden Saveus
Dato: Fredag d. 28. april         Tid: 21.00 – 00.00         Sted: Train        Pris: 200 kr.

FOR HJERNEN

Hjernegymnastik til Forskningens Døgn på AU
Til Forskningens Døgn på Aarhus Universitet kan du blandt andet opleve Kemishow og Fysikshow og høre om forskning i danske drab, DNA, selfies, Sfinxer, lamaer og meget, meget mere. Under temaet FASCINERENDE FORSKNING forvandles Stakladen og de omkringliggende undervisningslokaler til en spændende opdagelsesrejse med sjove og anderledes præsentationer af forskningen på Aarhus Universitet. Forskningens Døgn er et landsdækkende initiativ af Uddannelses- og Forskningsministeriet, som i år løber af stablen 24.-30. april.
Forskningens Døgn KulturguidenDato: Torsdag d. 27. april       Tid: 14.00 – 18.00      Sted: Stakladen, Frederik Nielsens Vej 2     Pris: Gratis

FOR Pengepungen

My Body, Your Room i Dome of Visions
Kunstperformancen “My Body, Your Room” er en eksperimentel, audio-visuel installation, der denne søndag kan opleves i Dome of Visions. Helt speciel for udstillingen er, at performeren manipulerer lyset i rummet ved hælp af kroppens bevægelser og den seneste teknologi inden for computere og bevægelsessensorer. Få en fænomenal oplevelse til et markant anderledes show med kroppen og lyset i centrum i Dome of Visions perfekte rammer. Det nyeste nye inden for performance art af Sandro Masai, Sune Petersen og Mette Thea.
Kulturguiden My body your Room
Dato: Søndag d. 30. april      Tid:  16.00 – 22.00        Sted: Dome of Visions         Pris: Gratis

FOR Smagsløgene

Vilde smage og fællesspisning på Bispetorvet
Kig forbi den levende markedsplads på Bispetorvet, hvor du kan lade dig inspirere, søge viden, være med til at tilberede og smage på mad med vilde råvarer. Hele dagen vil der være madboder, workshops, infostande, smagsprøver og også et par muligheder for at købe lækre delikatesser med hjem. Og ud på aftenen kan du deltage i fællesspisning med Fællesspisning Aarhus og Frederiksgade 42. Menuen står blandt andet på snacks af brændenælder, lam med skvalderkål og salat med standsennep og tusindfryd. Alverdens lækkerier fra den vilde natur. Arrangementet er en del af Vild Smag Festival arrangeret af Aarhus Kommune og Smag På Aarhus.
Vild Smag Kulturguiden
Dato: Lørdag d. 29. april       Tid: 10.00 – 19.00         Sted: Bispetorvet         Pris: Gratis – 100 kr. for fællesspisning