Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

Gladiatorerne kommer
Store bededag er åbningsdagen for Moesgaard Museums nye, internationale særudstilling, ”Gladiator – Colosseums helte”. Udstillingen tager de besøgende med på en rejse ind i gladiatorernes liv og ind på Colosseums og Pompejis arenaer. Udstillingen kommer til at indeholde mere end 200 enestående genstande, som Moesgaard Museum har lånt til lejligheden. Derudover vil udstillingen ved hjælp af scenografi, lyd og lys skildre de forskellige faser i en gladiators liv.
Dato: 22. april – 11. sep.     Tid: kl. 10:00-17:00    Sted: Moesgaard Museum   Pris: Gratis efter betalt entré

FOR Ørene

Musik /  foredrag

The Minds of 99 på Train
Lørdag aften er der lagt op til et ordentligt energiboost, når The Minds of 99 gæster Train. Bandet fandt sammen for første gang i 2012, hvor de allerede året efter kunne kalde sig vindere af Karrierekanonen. I 2014 udkom deres første single ”Det er Knud Som Er Død”, og efterfølgende udgav de deres anmelderroste, selvbetitlede debutalbum. Med det danske sprog i fokus formår forsanger Niels Brandt og resten af bandet af levere en solid omgang post-punk med hurtige rytmer og højspændt energi.

Dato:  23. april     Tid:  kl. 21:00 (døre kl. 20:00)      Sted:  Train       Pris:   180 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Quiz for musikelskere
Lørdag eftermiddag er det tid til at grave sin musikalske paratviden frem, når der afholdes musikquiz på Dokk1. Det gælder både viden om bands, sangtekster, turnéer og pladecovers, hvor man kan dyste mod andre musiknørder. Dagens vært er GAFFAs Espen Strunk, der både byder på hygge, musik og benhård konkurrence.

Foto: Helle Arensbak

 Dato: 23. april     Tid: kl. 13:00-14:00    Sted: Dokk1, hjørnet   Pris: Gratis 

FOR FAMILIEN

Gør forårsrent med skovånderne
Rengøring og oprydning lyder måske ikke som de sjoveste aktiviteter, men det bliver der lavet om på lørdag, hvor foreningen En hemmelig klub inviterer til Skovåndernes Forårsrengøring. Det er både en leg, en god gerning og en opdagelsesrejse for de deltagende. Når man kommer ind i skoven, bliver man forvandlet til skovånder, som skal forårsrengøre skoven og fjerne alt det affald, menneskene har tabt. Og efterhånden som man bevæger sig rundt i skoven, møder man andre underlige væsner, hører mystisk musik og finder små gaver og skovheksens opskrifter på, hvad man kan lave af det, man finder i skoven.
SkovånderneDato:  23. april      Tid:  13:00-15:00     Sted:  En skov nær Aarhus C   Pris:  Gratis, tilmelding kræves

FOR SMAGSLØGENE

Madlavning fra bunden  
Torsdag aften afholder Madvær deres syvende arrangement i rækken, hvor man i selskab med andre kan prøve kræfter med udfordrende madlavning fra bunden. Temaet for denne aftens Madvær er ”krydrede grillpølser”, hvor man selv skal krydre og stoppe grillpølser. Til dessert skal der laves panna cotta med hvid chokolade, lime og rabarber. Målet med aftenen er, at man forlader køkkenet med professionelle madlavningstips, sulten stillet og et smil på læben.
Dato:  21. april         Tid:  17:00-21:00     Sted:  Katrinebjergskolen, Katrinebjergvej 60   Pris:  248 kr.