Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR ØJNENE

Grounded – et fjernstyret krigsdrama
Hun var en af de bedste. Fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. Men så kom Eric, og hun blev gravid. Tiderne ændrede sig, og nu flyver hun dronefly fra en trailer i Nevada-ørkenen. Hver dag kører hun i krig og jagter terrorister flere tusinde kilometer væk. De er prikker på en grå skærm, som minutiøst overvåges og nedkæmpes. Tolv timer senere kører hun hjem til sin familie igen. Fra på lørdag til midten af maj opsættes GROUNDED for første gang i Danmark efter at have gået sin sejrsgang i både England og på Broadway. Den fængslende og højspændte monolog om en kvindelig jagerpilot, der går i krig fra en skrivebordsstol.
KuturguidenDato: Lørdag d. 22 april – lørdag d. 13. maj       Tid: 19.30         Sted: Teatret Svalegangen       Pris: 95 – 195 kr.

FOR ØRENE

Alex Vargas spiller op i Musikhuset
De seneste år har Alex Vargas opbygget sig et eftertragtet og anerkendt live-renommé, rundt om i Europa. I foråret lagde han anmelderne ned på dansk grund og fik rosende ord med på vejen for blandt andet sine to udsolgte koncerter på Store Vega og på toneangivende festivaler såsom SPOT Festival, Northside, Wonderfestiwall og Smukfest. Torsdag har du muligheden for at opleve Alex Vargas i nye rammer. Her spiller Vargas nemlig en eksklusiv koncert  for et siddende publikum i Musikhuset.

Dato: Torsdag d. 20. april         Tid: 20.00 – 23.00         Sted: Musikhuset Aarhus        Pris: 245 – 295 kr.

FOR HJERNEN

Chris MacDonald: INGEN KO PÅ ISEN – Rejsen fortsætter
Til Chris MacDonalds nyeste foredrag får du en fantastisk underholdende aften med masser af ny inspiration og opdateret viden inden for trivsel og vitalitet. Chris deler bl.a. ud af eksempler og nye erfaringer fra sit seneste tv-projekt – og der er som altid latter-garanti samt masser at tænke over. Chris MacDonald er uddannet human fysiolog og samtidig en af landets mest erfarne foredragsholdere, der som få konstant udvikler sine foredrag med nyt indhold og nye formidlingsteknikker. Med en billet i hånden får du derfor en fantastisk cocktail af både underholdning i verdensklasse og masser af videnskabeligt input fra øverste hylde.
KulturguidenDato: Onsdag d. 19 april       Tid: 19.00 – 21.00      Sted: Hermans, Tivoli Friheden     Pris: 249 kr.

FOR Pengepungen

Godsbanens Forårsmarked 2017
Godsbanen slår denne weekend op for årets forårsmarked. Overalt vil der være masser af boder med design og kunsthåndværk – udelukkende med fine sager produceret i Godsbanens åbne værksteder: keramik, tekstil, print, smykker, ting og tilbehør af læder, træ og meget mere. Og hvis du bliver sulten, så fylder Kødbyens Mad & Marked i samarbejde med Spiselauget den Rå Hal med lækker mad af friske råvarer, der kan smages, duftes og mærkes. Kom med på et madeventyr verden rundt: mexikansk, asiatisk, amerikansk, nordisk og afrikansk. Der er også rig mulighed for at købe diverse eksotiske råvarer med hjem.

Dato: Lørdag d. 22. – søndag d. 23. april      Tid: Lørdag: 11.00 – 20.00, søndag: 11.00 – 16.00        Sted: Godsbanen          Pris: Gratis

FOR Smagsløgene

Kom til åbningen af Europæisk Gastronomiregion 2017
Der bliver stor gastronomisk folkefest i Aarhus denne tirsdag. Her fejrer hele Region Midtjylland titel som Europæisk Gastronomiregion, og selveste H.K.H Prins Henrik svinger forbi. Der vil være en masse gastronomiske aktiviteter i haven foran Michelinrestauranten, hvor alle er inviteret. Mød stjernekokken Wasim Halal, snus rundt, og smag på den mad, der har gjort regionens gastronomi verdenskendt de seneste år. Temaet er ‘den næste generation’, og der vil være rig mulighed for at lære mere om fremtidens skole- og hospitalsmad samt lære en masse om økologi, sundhed og ernæring.
Kulturguiden
Dato: Tirsdag d. 18. april       Tid: 11.00 – 17.00         Sted: Restaurant Frederikshøj, Oddervej 19-21, 8000 Aarhus C         Pris: Gratis