Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR ØJNENE

Film på Dokk1: Life is Waiting
Få et indblik i den barske tilværelse i Afrikas sidste koloni, når DOKK1 mandag åbner dørene til en inspirerende filmoplevelse med den anmelderroste Life is Waiting fra 2015. Temaet for aftenen er Vestsahara, hvor befolkningen i mere end fire årtier har ventet på sin frihed, efter den spanske kolonimagt i midten af 70’erne trak sine tropper hjem. Dokumentaren sætter fokus på den uendelige modstandskamp og ufattelige kulturelle overlevelsestrang, som Vestsaharas oprindelige befolkning, sahrawierne, stadig udviser.
Kulturguiden Life is waitingDato: Mandag d. 10 april        Tid: 19.00 – 21:00         Sted: Dokk1       Pris: Gratis (kræver tilmelding)

FOR ØRENE

Sort Sol i Musikhuset
Sort Sol er tilbage. Bandet behøver næppe en større introduktion for et dansk publikum. Siden begyndelsen under navnet ”Sods” for mere end 35 år siden har de indtaget den danske rockscene med hits som ”Holler High”, ”Next Century” og ”Let Your Fingers Do The Walking”. Og i foråret 2017 er de taget på en Danmarksturné, der blandt andet fører dem til Musikhusets Store sal, hvor de giver en eksklusiv koncert for et siddende publikum. Mød Steen Jørgensen, Lars Top-Galia og Tomas Ortved til et brag af en koncert.
Kulturguiden
Dato: Fredag d. 14. april         Tid: 22.00         Sted: Musikhuset        Pris: 310 – 370 kr.

 

FOR HJERNEN

SMAG på iværksætteri
Som vi før har skrevet om, hersker der en vaskeægte iværksætterkultur i Aarhus. Men hvad skal der egentlig til for at blive iværskætter? Workshoppen “SMAG på iværksætteri” er for dem, der er nysgerrige på, hvad det vil sige at være iværksætter, og er interesseret i at afsøge, om iværksætteri kunne være noget for dem, men mangler værktøjer og konkrete forslag til, hvordan de kan bære sig ad med at undersøge det nærmere. Bliv klogere på iværksætteri, og kom hjem med værktøjer til at føre din idé ud i livet.
KulturguidenDato: Mandag d. 10 april       Tid: 15.00 – 19.00      Sted: Studentervæksthus Aarhus, Møllevangs Allé 142       Pris: Gratis (kræver tilmelding)

FOR Pengepungen

Nordisk jazz i Dome of Visions
Andrea Maagaard Trio danner et intenst lydbillede med stor opmærksomhed på detaljen og de improviserede elementer i musikken. Med stor præcision skaber bandet enkle, fængende melodier, som både udfordrer og inviterer lytterne med på en rejse til et lydunivers, hvor tid og rum opløses i perfekt kombination med Dome of Visions farverige omgivelser. Med en klassisk triobesætning bestående af trommer, kontrabas og klaver er musikken rodfæstet i den nordiske jazz. Andrea Maagaard er MGK-studerende jazzpianist, som henter inspiration fra kunstnere som Lars Jansson og Brad Mehldau.
Kulturguiden
Dato: Lørdag d. 15. april        Tid: 19.30 – 22.00        Sted: Dome of Visions          Pris: Gratis

 

FOR Smagsløgene

Prøv de ældste skud på stammen hos Mikkeller
Mikkeller har været en tur dybt nede i ølkælderen for at finde frem til de bedste, glemte vintagespiritus. Og nogle er endda de sidste flasker, der findes overhovedet. Prøv nogle af Mikkellers mesterværker fra bryggeriets spæde dage tilbage i 2009-2012 – f.eks. Mikkeller Beer Geek Brunch Weasel Calvados samt Cognac. Elsker du god spiritus, så er denne oplevelse helt sikkert noget for dig.
Kulturguide
Dato: Torsdag d. 13. april       Tid: 11.00 – 17.00         Sted: Mikkeller Bottle Shop, Skt. Knuds Torv         Pris: Spiritusforbrugs-bestemt