Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR ØJNENE

Ferniseringsbar: The Garden
ARoS åbner fredag aften triennalen The Garden med et brag, hvor alle er velkomne til at deltage. Åbningen af udstillingen The Past markerer samtidig et af de fire mega-events i Aarhus 2017. Det bliver blandt andet fejret med åbningstale ved Erlend G. Høyersten, direktør ARoS og festlige toner, når DJ Static sætter gang i mixerpulten. Baren bliver rullet frem, hvor der bliver langet drinks over disken til fornuftige priser, mens ARoS FOOD HALL tilbyder lækker street food.
Dato: Fredag d. 7 april        Tid: 18.00 – 01.00         Sted: ARoS       Pris: Gratis

FOR ØRENE

Musikmaraton i Musikhuset
I næsten et døgn demonstrerer Det Jyske Musikkonservatorium sin placering i det danske musikliv som kunstnerisk væksthus. Festivalen byder på musik i alle afskygninger i fra kammermusik, jazz, elektronisk musik, rock og pop til orkestermusik af fineste skuffe. Musikkonservatoriet præsenterer en lang række af konservatoriets studerende og lærere i rollerne som komponister, sangskrivere, solister, bandmedlemmer og orkestermusikere.
Dato: Lørdag d. 8. – 9. april         Tid: 13.00 – 01.00         Sted: Musikhuset       Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

Gellerup påsketour
På lørdag kan du gå med på en hyggelig og inspirerende tur gennem en bydel i rivende udvikling. Guiden er lokal og vil undervejs fortælle om både området, forandringerne og sin tilværelse i Gellerup. Der vil både være historie, arkitektur og kultur på menuen, når turen går til blandt andet Gellerup Museum, de nye byggerier og – som noget særligt – kulturprojektet Eutopia 2017. Turen slutter ved E&P Huset med en kop the eller kaffe og en påske-snack fra madkooperativet Smag à la Gellerup. Dato: Lørdag d. 8 april       Tid: 11.00 – 13.00      Sted: E&P Huset, Gellerup, Dortesvej 37       Pris: 50 kr.

 

FOR PENGEPUNGEN

Få styr på de ti tommelfingre
Er du fiks på fingrene, eller har brug for hjælp fra nogen som er? Har du brug for at lære at reparere din cykel, smartphone eller jakke? Eller kan du hjælpe andre med at reparere noget? Repair Café er et uformelt værksted, hvor folk forsøger at hjælpe hinanden og miljøet. Medbring det, du skal have repareret og eventuelle reservedele.
Dato: Lørdag d. 8. april        Tid: 12.30 – 15.30        Sted: Dokk1          Pris: Gratis

FOR HJERNEN

Livemagasin om vækst
Hvad er vækst for dig? Livemagasinet spørger professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Christian Bjørnskov, hvad de bedste vilkår for økonomisk vækst er. Der bliver også sat spot på alternative former for økonomi sammen med Alternativets Julius Graakjær Grantzau, som er en del af ‘Gode Penge’ og ‘Betal med Djurs’. Men også mennesker og planter vækster, og forhåbningen er, at ideer og spørgsmål vokse på dig, efterhånden som magasinet folder sig ud.
Dato: Onsdag d. 5. april       Tid: 19.30 – 21.00         Sted: ARoS         Pris: Gratis eller betalt entré ved ARoS