Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

 

FOR ØJNENE

Filmaften med Nils Malmros
Hvert år den 30. marts afholdes der verden over Bipolardag, da det er fødselsdatoen for Vincent Van Gogh, som menes at have haft en bipolar affektiv lidelse. Dagen skal gøre os klogere på lidelsen, og i den anledning vil filminstruktør Nils Malmros vise sin meget personlige film ‘Sorg og glæde’ og efterfølgende fortælle om filmen samt svare på spørgsmål.
nils malmros

Dato: Torsdag d. 30. marts        Tid: 19.00 – 22.00         Sted: Øst for Paradis       Pris: 5o kr. (medlemmer) og 100 kr. (ikke-medlemmer)

 

FOR FAMILIEN

400 kvadratmeter nyt legelandskab
Denne torsdag åbner et nyt og gratis legelandskab i Rådhusparken i Aarhus: My Playground. Legelandskabet er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, og det åbnes af Silja Okking fra DR’s Ramasjang med Ønskelandssangen fra børneåbningen. Derefter spiller Aarhus Symfoniorkester en slagtøjsballade, Flying Superkids giver opvisning, og så er legelandskabet åbent døgnet rundt de næste seks uger.Dato: Torsdag d. 30. marts       Tid: Hele dagen      Sted: Rådhusparken     Pris: Gratis

 

FOR ØRENE

Tina Dickow med kæmpe kor
Nu har du mulighed for at opleve Tina Dickows allerstørste sange suppleret med den store klang af 450 korsangere. Sangerne kommer hovedsageligt fra Østjylland og er rekrutteret blandt etablerede voksenkor og gymnasiekor. Har du lyst til at varme op til koncerten, er du velkommen til workshop i Musikhusets Foyer på koncertdagen kl.16.30 – 17.30, hvor der bliver sunget arrangementer af et par Tina Dickow sange.
Dato: Lørdag d. 1. april         Tid: 19.30         Sted: Musikhuset       Pris: 160 – 295 kr.

 

FOR PENGEPUNGEN

Åbent hus hos DR
DR i Aarhus byder alle indenfor, når dørene lørdag åbnes i mediehuset på Olof Palmes Allé. Oplev de mange spændende aktiviteter og mød folkene bag de mange populære radio- og tv- programmer. Blandt andet ’Mads & Monopolet’, ’Nak og Æd’, ’Formiddag på 4’eren’, ’Den store Bagedyst’, ’Ultra Nyt’, ’Hammerslag’, ’Håndboldmissionen’, ’Ramajetterne’, Anders Agger, P4 og P5-værter samt få fingrene i teknikken, tage selfies med de kendte og selv prøve kræfter med at pynte mini-muffins, være en rigtig mand eller kommentere en OL-finale.Dato: Lørdag d. 1. april        Tid: 10.00 – 15.00       Sted: DR Aarhus         Pris: Gratis

 

FOR HJERNEN

Yoga og meditation i domen
Fordyb dig i yogaens univers, når Dome of Visions inviterer til yoga og meditation i den gennemsigtige kuppel på havnen. Der vil være fokus på krop, sind, sanselighed, hjerte og bæredygtighed, og hele workhoppen akkompagneres af Kiku Day, der spiller japansk shakuhachi fløjte.
Dato: Lørdag d. 1. april        Tid: 14.00 – 16.30         Sted: Dome of Visions       Pris: Gratis