Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

Årets pressefoto indfanger virkeligheden
ARoS præsenterer igen i år udstillingen Årets Pressefoto, som kan opleves på kunstmuseet fra den 17. marts og en måned frem. Udstillingen indeholder blandt andet årets vinderbilleder fra de talentfulde fotografer samt forskellige multimedie- og tv-produktioner (foto: Adam Mørk). Dato: 17. marts – 17. april     Tid: I hele åbningstiden      Sted: ARoS     Pris: Gratis efter betalt entré

FOR Ørene

Musik /  foredrag

Ind i himlen og væk fra klichéen
Siden udgivelsen af sin EP, ”OK”, har Thøger Dixgaard spillet til både Distortion, på Roskilde Festival og Smukfest. Med ørehængere som ”Former” og ”Blød indeni” er det lykkedes Thøger Dixgaard at synge om hverdagens banaliteter, uden at det bliver plat. Nu skal han rundt i landet på sin første soloturné, og fredag aften går turen forbi Atlas.

Dato:  25. marts         Tid:  21:00, døre kl. 20:00         Sted:  Atlas, Vester Allé 15       Pris:  130 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Fiktive stævnemøder
Har du nogensinde datet en romankarakter? En Werther, en Mr. Darcy eller en Lisbeth Salander? Hvis ikke, får du chancen for et fiktivt stævnemøde tirsdag aften, når ATLAS OVER AARHUS inviterer til litterær speeddating på Løves Bog og Vincafé. Som deltager vil du blive tildelt en fiktiv karakter, der skal speeddate andre karakterer, og til slut skal man forsøge at sætte ord på oplevelsen.
Dato:  22. marts             Tid:  19:30-21:30           Sted:  Løves Bog og Vincafé        Pris:  Gratis

FOR FAMILIEN

Kreativ leg med REUSE
Lørdag kan kreative sjæle, børn såvel som voksne, lege med metaltråd, papir og klister i massevis. REUSE Aarhus inviterer til workshop, hvor man kan bygge forskellige ting i papmache. Alle materialer bliver stillet til rådighed, og kun fantasien sætter grænser.
Dato:  26. marts         Tid:  12:00-15:00           Sted:  REUSE Aarhus        Pris:  Gratis

FOR SMAGSLØGENE

Fusionering af mad og kunst  
Som en del af Aarhus Art Convention, der afholdes fra den 22. til den 26. marts, kan du opleve et helt nyt koncept, Food vs. Art. Her fusioneres madkundskab med samtidskunst, og publikum får mulighed for at lege og eksperimentere med madlavning i samspillet med kunst. I forbindelse med Food vs. Art vil Food Maker torsdag, fredag og lørdag præsentere forskellige, spændende tiltag. Dato:  24.-26. marts         Tid:  13:00     Sted:  Godsbanen      Pris:  100 kr. for en dagsbillet