Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

Svaneblod på Svalegangen
Den danske balletdanser Erik Bruhn blev kendt som ballettens mester herhjemme. Han optrådte vidt omkring på de allerstørste scener i klassikere som “Nøddeknækkeren”, “Svanesøen”, “Tornerose” og “Sylfiden”. På lørdag får det musikdramatiske portræt ”Svaneblod” om mesteren premiere på Svalegangen. Portrættet består af filmsekvenser med Erik Bruhn, som bliver akkompagneret af musik fra jazz-saxofonisten Mads Ole Rode Erhardsen, der optræder live på scenen. ”Svaneblod” spiller fra den 25. marts til den 8. april.

Dato: Lørdag d. 25. marts        Tid: 16.00         Sted: Teatret Svalegangen       Pris: 95-195 kr.

FOR Ørene

Chinah gæster Voxhall
Voxhall byder på fredag velkommen til den danske poptrio Chinah. I sommeren 2015 annoncerede Chinah deres ankomst med singlen ”Away from Me”, og i starten af 2016 kom deres EP ”Once the Lights Are On” på gaden til massiv hyldest fra blandt andet Politiken, Berlingske, Gaffa og Soundvenue. Senere på året modtog de prisen P3 Talentet i konkurrence med Anya, Lord Siva og Benal. Chinah består af sangerinde Fine Glindvad, guitarist Simon Kjær og pianist Simon Andersson.

Dato: Fredag d. 24. marts        Tid: 20.00         Sted: Voxhall       Pris: 160 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Foredrag: Abdel Aziz Mahmoud
Frit Forum Aarhus inviterer på torsdag til en aften med Abdel Aziz Mahmoud og hans bog ”Hvor taler du flot dansk”. Han er kendt som journalist, forfatter, tv-vært og senest som hovedperson i DR’s reportageserie ”Familien fra Lærkevej”, der skildrer hans familie og deres hverdag som en succeshistorie indenfor dansk integration. Netop udlændinge- og integrationsdebatten er centrale områder i hans professionelle virke, og hans indgangsvinkel er at bygge bro via sin egen vellykkede integration.
Dato: Torsdag d. 23. marts        Tid: 18.45-20.30         Sted: Aarhus Universitet       Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Tivoligarden bekæmper pirater
Musikhuset præsenterer en storstilet familieforestilling, når Tivoligardens 90 børn på 8-16 år forsvarer fregatten Sct. Georg III mod pirater. Tivoligardens Gallashow er en blanding af koncert, teater, geværsving, komik, tegnefilm, parade, trommer og magi. Fra Tivoligarden stiller tre grupper op, nemlig Musikkorpset, Fanevagten og Tambourkorpset, mens Tivoli Balletskole bidrager med rollerne som Tivolis prins og prinsesse, der bliver kidnappet af piraterne. Desuden deltager skuespiller Jesper Buhl i det stort anlagte show.

Dato: Lørdag d. 25. marts       Tid: 16.00      Sted: Musikhuset     Pris: 70-200 kr.

FOR Hjernen

Debatskolen på Dokk1
Få et indblik i Politikens debattør- og kritikerskole, når Dokk1 på onsdag åbner dørene for nysgerrige, samfundsbevidste aarhusianere. En række af tidens mest prominente debattører står klar på scenen til at underholde og inspirere med deres erfaringer. Mød blandt andre feminist Emma Holten og CEPOS-direktør Martin Ågerup til aftenens arrangement. Politikens debattør- og kritikerskole er en samling af debatlystne ildsjæle under 30 år, som er udvalgt via en ansøgningsproces.

Dato: Onsdag d. 22. marts       Tid: 17.o0 – 19.45       Sted: Dokk1         Pris: Gratis