Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

Aarhus-historier animerer Bispetorv
Bispetorv danner rammen om en stort anlagt biograf- og koncertoplevelse, når fem specialproducerede animationsfilm fortæller byens historie i Aarhus Stories. Filmene projiceres op på Domkirkens sydvendte facade efter mørkest frembrud fra klokken 20 onsdag og torsdag samt fra klokken 22 i weekenden. Her kan du blandt andet opleve vikingetiden, industrialiseringen og frihedsbudskabet i 1945 på nært, udendørs hold. Soundtracket er skabt af Nicolai Absalon og DJ Static, som fredag og lørdag klokken 21 leverer musikken live sammen med et udvalgt orkester. Arrangementet præsenteres af Aarhus 2017, Den Gamle By og Filmby Aarhus.
Dato: Onsdag-lørdag d. 15.-18. marts        Tid: 20.00         Sted: Bispetorv       Pris: Gratis

FOR Ørene

Triple-koncert på TAPE
Fredag byder spillestedet TAPE i Mejlgade på tre navne, når der går live-musik i den. På plakaten er Turquoise Sun, hvis musik blandt andet består af rocket psych-pop, energiske up-beat sange og laid-back grooves. Moon Loves Honey kommer også forbi og spiller drømmerock, der kredser om temaer som håb, ensomhed og længsel. Herudover leverer Silque sanseudvidende og psykedelisk energimusik med samhørighed i centrum.

Dato: Fredag d. 17. marts        Tid: 19.30         Sted: TAPE       Pris: 60 kr.

FOR GANEN

Tír na nÓg fejrer St. Patrick med udvidelse
St. Patrick’s Day fejres på fredag af alle med irsk blod eller sympati i årerne. Den irske pub Tír na nÓg i Frederiksgade er ingen undtagelse. Samtidig med festlighederne, der primært handler om øl, trekløvere og farven grøn, slår Tír na nÓg fredag dørene op for en storstilet udvidelse, der gør baren til den største i Aarhus. Det betyder, at stedet deles op i to barer lige ved siden af hinanden – The Tap Room, som er den oprindelige pub, og det nye The Merchant Room, som får et mere eksklusivt udtryk. Klokken 15 er der Grand Opening på The Merchant Room, der byder på en gratis øl til de 500 første gæster.
Dato: Fredag d. 17. marts        Tid: 15.00         Sted: Tír na nÓg       Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Bogsalg på Dokk1
Dokk1 inviterer til forårets store bogsalg tirsdag og onsdag klokken 10 til 19. Bøger er naturligvis det helt centrale tilløbsstykke, men begivenheden byder ligeledes på stakkevis af cd’er i forskellige prislejer. Arrangørerne sørger for løbende at fylde op med titler, så de besøgende ikke skal gå tomhændede derfra. Der er især god mulighed for at fylde posen med krimier, som er i stort udbud denne gang.

Dato: Fredag d. 10. marts       Tid: 18.00-20.00      Sted: ‘O’ Space     Pris: Gratis

FOR Hjernen

Foredrag: SKAM på de sociale medier
Den norske successerie SKAM er blevet et kæmpe fænomen i Danmark. Derfor inviterer Kakofoni nu til en aften i selskab med Eva, Noora, Isak og alle de andre gymnasieelever fra ”Nissen” i Oslo. Foredraget leveres af lektor Carsten Stage, som vil lægge vægt på seriens brug af affekt og sociale medier – herunder det omfattende meta-univers, der udover selve serien lader SKAM-fans følge med i karakterernes liv på Instagram, Facebook og sms. Kakofoni er en foredragsforening med tilknytning til Nordisk Sprog & Litteratur på Aarhus Universitet. Billetter købes i døren, og der opfordres til at komme i god tid, da der kun er cirka 190 pladser til rådighed.
Dato: Onsdag d. 15. marts       Tid: 19.30 – 22.00       Sted: Kakofoni, Jens Chr. Skous Vej 2         Pris: 25 kr.