Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

En konfrontation med krigens anatomi
Hvad får vi ud af krig? Og hvad vil det sige at være i krig? Det stilles der spørgsmålstegn ved i Peter Clement Woetmanns stykke, TIL MINE BRØDRE. Lørdag kan forestillingen opleves på Aarhus Teater i forbindelse med Århundredets Festival. Eftermiddagen indledes med et foredrag om krigens gru med udgangspunkt i Første Verdenskrig. Efter forestillingen vil der desuden være en debat, hvor man får mulighed for at stille spørgsmål.

Dato: 12. marts          Tid: 15:15-18:00          Sted: Aarhus Teater             Pris: 50-95 kr.

FOR Ørene

Musik /  foredrag

Fallulah gæster VoxHall
Lørdag aften er der lagt op til festlig dans og poprytmer, når Fallulah indtager VoxHall. Den danske sangerinde slog igennem med hitsinglen ”Out of It” fra albummet The Black Cat Neighbourhood udgivet i 2010. I alt er det blevet til tre albumudgivelser, senest med albummet Social Club, der udkom tidligere i år.

Dato:  12. marts            Tid: 21:00, døre kl. 20:00            Sted: VoxHall           Pris: 180 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Fordybelse, hjertevarme og håndskrevne breve
Mandag aften inviterer Café Smagløs i forbindelse med Århundredets Festival til Post A Letter – i krig og kærlighed. Her vil historiker Steffen Lind Christensen åbne aftenen med fortællinger fra skyttegraven med breve sendt under 1. Verdenskrig. Herefter får man selv mulighed for at gribe pen og papir, og der stilles både brevpapir og frimærker til rådighed. Genfind glæden ved det håndskrevne brev i en tid, hvor det digitale univers har overtaget det meste af dagligdagens kommunikation.
Dato: 7. marts             Tid: 19:00-21:00           Sted: Café Smagløs, Klostertorvet 5          Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Barn i 1920’erne
Oplev, hvad det ville sige at være barn i 1927 lørdag og søndag i Den Gamle By. Som en del af Århundredets Festival kan børn i alderen 8-13 år blandt andet gå på opdagelse i huse og butikker og hjælpe til med indkøb og madlavning. For at få den fulde oplevelse kan man også blive klædt i en dragt fra 1927, lære at bukke og neje og selvfølgelig: lære hvordan man var barn tilbage i 1927.

Dato: 12. og 13. marts         Tid: 12:30-13:30           Sted: Den Gamle By          Pris: 50 kr.

FOR SMAGSLØGENE

Mandeaften på Kvindemuseet 
Torsdag aften står – lidt uvant – i mandens tegn på Kvindemuseet. Her kan man nemlig komme til mandeaften. Med inspiration fra Frk. Jensens kogebog sammensættes en aften med foredrag, mad, teater, husmodertips og selvfølgelig mandehørm. Prisen på arrangementet inkluderer velkomstøl, middag og kagebagning.Dato: 10. marts         Tid: 18:00-22:00          Sted: Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5         Pris: 270 kr.