Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for lattermusklerne, hjernen, øjnene, ørerne og smagsløgene.

For Lattermusklerne

Træn lattermusklerne med Anden
Oplev et åndsvagt sjovt stand-up show med Anders “Anden” Matthesen. Onsdag indtager han scenen i Musikhuset, og med sin klassiske stand-up stil og sit grovkornede sprogbrug er der garanti for at lattermusklerne denne aften bliver gennemtæsket. Anden, der udover stand-upper også er sanger og skuespiller, byder op til en aften, hvor alt kan ske, og materialet alle drejninger kan tage. Publikum kan glæde sig til et show med stand-up i den reneste form. Dato: Onsdag den 6. marts Tid: 18.00 + 20.30 Sted: Musikhuset Pris: Fra 400 kroner.

For Hjernen

Forsvar af psykopater 
Kan psykopati forsvares? Dét spørgsmål kan du i denne uge få svar, når en af Danmarks førende forsvarsadvokater holder foredrag i Aarhus. Karoline Normann er udover forsvarsadvokat uddannet psykolog, og vil i dette spændende foredrag fortælle om sine oplevelser med at forsvare psykopater ud fra både et juridisk og  psykologisk perspektiv. Hun fortæller, hvordan psykopati opstår, og hvilke konsekvenser det har, når samfundet betragter dig som “den onde”. Blandt Karoline Normanns klienter er blandt andet Peter Lundin. 
Dato: Mandag den 4. marts Tid: 19.00  Sted: Frit Forum, Amaliegade 24, 8000 Aarhus Pris: Gratis. 

For Øjnene

Værkbar hos Kunsthal Aarhus
Kig forbi Kunsthal Aarhus, når de inviterer indenfor til det månedlige arrangement Første Torsdag. Her får du en enestående mulighed for at udforske værker af nutidens mest interessante, lokale kunstnere. Denne torsdag præsenteres værker af Fritjob Krabbe Nørretranders, der er studerende ved det Jyske Kunstakademi. Oplev Steady Image, Shaky Hands, der udfolder videoprojektion og en vaterpas-installation, der forener det håndholdte og det yderst stringente. Glæd dig til kvalitetskunst og cocktails i en uformel stemning. Dato: Torsdag den 7. marts  Tid: 16.00-19.00 Sted: Kunsthal, Aarhus Pris: Gratis. 

For Ørerne

NOAH indtager Musikhuset
Siden 2012 har NOAH leveret den ene hitsingle efter den anden. Idag er han stadig en af tidens største popnavne, og på fredag kan du opleve ham i Musikhuset. Her ligger han nemlig visit forbi i forbindelse med sin Danmarksturné. Med en nordisk tone af melankoli, kan publikum roligt læne sig tilbage i de bløde sæder og nyde dansksproget pop fra øverste hylde. Dato: Fredag den 8. marts Tid: 20.00-22.00 Sted: Musikhuset, Aarhus Pris: Fra 225 kroner.

For smagsløgene

Madklub med forårsruller
FOF afholder madklub for unge mellem 16 og 28 år. Denne aften står madklubben i Vietmans tegn. Forårsrullens kunst bliver udforsket, når både de friske- og friturestegte af slagsen bliver lavet i fællesskab. Du lærer også at lave udsøgte dyppelser og alverdens andet tilbehør dertil. Unge kan glæde sig til en aften med fælles madlavning, buffet og oceaner af hygge. Alle kan være med uanset niveau. 

 Dato: Tirsdag den 5. marst Tid: 17.00-20.00 Sted: H.H. Seedorffs Stræde 7, 8000 Aarhus C  Pris: 40 kroner.