Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

Alene på scenen
ENESTÅENDE er navnet på Solo Performance Festivalen, der fredag begynder på Teatret Gruppe 38 i Mejlgade. Festivalen er unik indenfor Europas grænser i kraft af, at den byder på soloopførelser inden for skuespil, dans og scenekunst. Både danske og internationale kunstnere kan opleves, når eksperimenterende opsætninger og udtryk folder sig ud på scenen. Startskuddet til den 10 dage lange festival leveres af forestillingen History of the World. I alt byder ENESTÅENDE 2017 på 12 forestillinger, der afholdes på Teatret Gruppe 38 og på Team Teatret i Herning.Dato: Fredag d. 10. marts        Tid: 19.30         Sted: Teatret Gruppe 38       Pris: 60-125 kr.

FOR Ørene

Sød sovemusik i Studenterhuset
Start din weekend med en alternativ nats søvn på Studenterhuset. Fra fredag aften og hele natten til lørdag kan du komme til sovekoncert og mindfulness. Lydsporet består af blid elektronisk musik af Karsten Pflum, men inden du overgiver dig helt til søvnen, vil Lone Fjorback, overlæge og ph.d. i mindfulness, holde foredrag om sit fokusområde og herunder stresshåndtering. Derefter tager forfatter Lone Hørslev over med drømmende digtoplæsning. Efter koncertens afslutning lørdag morgen venter en inkluderet morgenmad.
Dato: Fredag-lørdag d. 10.-11. marts        Tid: 22.00 – 08.00         Sted: Studenterhuset       Pris: 100-200 kr.

FOR SMAGSLØGENE

Mand på menuen
Kvindemuseet inviterer torsdag til en aften i mandens tegn. Historie, kultur, forskning og især mad står på programmet, så alle sanser kommer i spil. Aftenen byder på mad og drikke af særlig maskulin art, og så kan du opleve skuespiller Christian Gade Bjerrum som spydspids for underholdningen. Herudover holder adjunkt Thomas Friis Søgaard oplæg, som giver anledning til debat om mandens rolle i et ligestillet samfund. Arrangementet kaldes MEN ONLY og er en del af Kvindemuseets Gender Festival.
Dato: Torsdag d. 9. marts        Tid: 18.00 – 22.00         Sted: Kvindemuseet       Pris: 270 kr.

FOR PENGEPUNGEN

Fernisering: Kunstnerens rolle i samfundet
Den tyske kunstner Julian Rosefeldt stiller spørgsmålstegn ved kunstnerens rolle i det moderne samfund via en filmisk kollage af forskellige kunstneres manifester. Han fortolker blandt andet Claes Oldenburg, André Breton og Jim Jarmusch med referencer til blandt andet dadaisme, futurisme og Dogme 95. Cate Blanchett spiller samtlige roller, så hun skal indtage 13 vidt forskellige personer, herunder en koreograf, en dukkefører og en hjemløs mand. Værket kaldes MANIFESTO og er en del af Coast to Coast.
Dato: Fredag d. 10. marts       Tid: 18.00-20.00      Sted: ‘O’ Space     Pris: Gratis

FOR Hjernen

Science fiction-søndag på Dokk1
Tilbring hele søndagen i selskab med sci-fi på Dokk1. Her kommer tre forskere forbi og fortæller om forskellige for- og fremtidsvisioner indenfor den fiktive videnskab. Adjunkt i kunsthistorie Peter Ole Pedersen holder foredrag om overvågning og kontrol med inspiration fra både Orwells 1984 og Schwarzeneggers Total Recall. Norsk lektor i nordisk sprog og litteratur Morten Auklend fokuserer på utopien og selve genren sci-fi. Afslutningsvis taler astronomi- og rumfartsformidler Ole J. Knudsen om Star Wars og de kunstneriske friheder, den ikoniske saga benytter sig af.
Dato: Søndag d. 12. marts       Tid: 13.30 – 16.00       Sted: Dokk1         Pris: 100 kr.