Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har lavet et udpluk fra Aarhus Festuges program, der i denne uge fylder byen med oplevelser på torve, gader og i kulturinstitutionerne. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for ørerne, for smagsløgene, for hjernen, for pengepungen og for hele familien.

 

FOR ØRERNE

Den danske sangskat hyldes på Aarhus Teater
De danske sange og salmer har lydt gennem århundreder, og de er en skat, der er åben for alle. I både store og små fællesskaber, om bålet, i kor, i kirken, foreninger og som godnatsang for børnene. I Aarhus Teater kan man under Festugen opleve sangene på en ny måde eller møde dem for første gang til forestillingen ‘Lyden af de skuldre vi står på’ – et betagende sanseligt og visuelt univers i en forestilling, der synger på tværs af generationer. Simon Kvamm har arrangeret de mere end 20 vidunderlige sange i nye musikalske versioner i sit særegne digitale lydunivers. Sangene får sceneliv af Marie Koldkjær Højlund, der er kendt fra den elektroniske musiktrio Marybell Katastrophy. Det Reumertvindende makkerpar, instruktør Nicolei Faber og scenograf Christian Albrechtsen, står for den visuelle opsætning. På scenen optræder 10 medvirkende bestående af skuespillere, en operasanger, en danser og to musikere samt Aarhus Teaters kor.

Dato: Lørdag den 26. august – lørdag den 2. september   Tid: 19:30 (mandag-fredag) og 16:00 (lørdag)  Sted:  Aarhus Teater  Pris: Mandag – torsdag: 60-310 kr. Fredag og lørdag: 155-350 kr.

 

FOR SANSERNE

Vesterbro Torv omdannet til et 8 meter højt vandfald
De fleste kender Vesterbro Torv som et trafikalt knudepunkt fyldt med biler og cykler, som man blot skynder sig forbi. Men det vil Aarhus Festuge lave om på. Under Festugen er Vesterbro Torv blevet omdannet til Vesterbrofaldet. Et 8 meter højt vandfald med tilhørende have har rejst sig og akkompagnerer trafikkens knasen med vandets brusen, fylder luften med dug, der kan mærkes på huden i en radius af flere meter omkring torvet, og udgør et opholdssted, hvor man kan nyde en eftermiddagskage eller slappe af i frokostpausen. Vesterbrofaldet er et samarbejde med tegnestuen SLA, der også strækker sig over de kommende to festugeår, hvor nye installationer vil forandre byrummet i to andre dele af byen.

Dato:  Fredag den 25. august – søndag den 3. september     Tid: Hele dagen    Sted: Vesterbro Torv   Pris: Gratis

 

FOR ØJNENE

Se havnefilm med havneudsigt til udendørsbiograf
’Harbour Magnets’ slår ned på udvalgte steder ved havnen og transformerer dem til midlertidige opholdssteder, der inviterer til fordybelse og eftertænksomhed. Det gælder blandt andet, når den gigantiske mur på crossfitbygningen på havnen forvandles til et lærred med tilhørende liggestole. Her kombineres to visuelle oplevelser: En udendørs biograf og en udsigt over byen. Biografen vil vise havnefilm, og kombinerer på den måde det urbane miljø med indholdet i filmene i et samlet helhedsindtryk.

Dato: Fredag den 25. august – lørdag den 2. september   Tid: 21:00    Sted: Magnet 7 Harbour and City Panoramas Balticagade     Pris: Gratis

 

FOR HELE FAMILIEN

Hoppeborg, minitog og Ganzenfanfare i Byparken
Under Aarhus Festuge 2017 danner Byparken mellem Musikhuset Aarhus og Rådhuset det centrale samlingspunkt med infohus samt et væld af oplevelser for både store og små. er Byparken det perfekte sted at starte sin tur rundt i Festugen. For de mindste er der cirkus, togbane og hoppeborg, for de lidt ældre er der førstehjælpskursus for skolebørn, fægtning og danseforestillinger, og for os alle sammen er der fællessang og koncerter. Er man heldig at befinde sig i Byparken på det rigtige tidspunkt, vil det hver dag være muligt at opleve en tamburmajor, 12 bedårende Toulousegæs og en marchtrommeslager gå gåsegang med march og fanfarer, og man kan komme helt tæt på de søde og sjove fugle, når de velopdragent lunter afsted og underholder store som små. Ikke mindst danner Byparken ramme om Det Turkise Telt, Aarhus Streetart Festival og Officersmessen.Dato: Lørdag den 26. aug. – søndag den 3. sep.    Tid:  10:00 –   Sted:   Thomas Jensens Allé 2     Pris: Gratis

 

FOR SMAGSLØGENE

Nyd mad under festugen på Festugerestauranten Lækkerbisken
Hvert år sætter Aarhus Festuge en restaurant op særligt i anledning af Festugen. Det sker naturligvis igen i år i samarbejde med restauranten Mefisto. Festugerestauranten flytter ind i FO-gården, hvor man midt i den særlige festugestemning kan nyde et lækkert måltid og få noget godt at drikke. I år er det med fokus på klassikere som Moules Frites med tomataoli, bøfsandwich eller ungarsk gullasch med kartoffelmos og rødbeder. Der vil også være kaffe og kage samt et stort udvalg af øl fra Jacobsen.

Dato:  Lørdag den 26. august – lørdag den 2. september  Tid: 12:00 – 21:00 (lukket fra 14:00 – 17:00 d. 26. aug.)     Sted: FO-gården   Pris: 75 kr.