Du ved, du er fra Aarhus når…

Annonce/sponsoreret indhold 

Aarhus. Smilets by. Tidligere europæisk kulturhovedstad. Kært barn har mange navne. Alle, der på et eller andet tidspunkt har sat deres ben i Aarhus, ved, at det er en helt særlig by. Måske burde det endda have været Danmarks hovedstad i stedet for København. Det ændrer sig nok ikke foreløbigt, men man kan jo have lov til at håbe, at Aarhus på et tidspunkt får den respekt, den fortjener.

Folkeånden er en helt særlig i Aarhus, og man kan være stolt at kalde sig aarhusianer. Men hvad vil det egentlig sige? Det kan man bl.a. se på denne Århus plakat, hvor nogle af de klassiske aarhusianske vendinger er listet. Nedenunder vil vi desuden give nogle flere træk, som alle ægte aarhusianere kan nikke genkendende til.

…du kalder Aarhus C for Midtbyen

En af de tydeligste tegn på, at du er fra Aarhus, er, at du kalder Aarhus C for Midtbyen. Nok står c’et i Aarhus C for Centrum, men det er der altså ingen, der kalder det, for det hedder jo altså Midtbyen. Det giver da også mest mening, når det nu ligger i midten af Aarhus.

Hvis turister kommer til Aarhus og spørger efter hjælp til at finde Aarhus Centrum, skal du derfor virkelig kæmpe for ikke at rette på dem. Du vil jo gerne vise Aarhus fra sin bedste side, så i stedet forsøger du at sige til dig selv, at de jo bare ikke ved bedre.

… du anerkender, at de hviiii’e burde vinde Superligaen hvert år

Måske kan det være svært at se på stillingen i Superligaen, men byens hold, AGF eller bare de hviiii’e, som de er kendt som i Aarhus, er det hold, der burde stå på toppen af sejrsskamlen. Det er nærmest en skandale, at de stadig har deres første mesterskabstrofæ fra Superligaen til gode. De spiller nemlig med hjertet. 

Og ja, så kan det godt være, at de en gang i mellem får nogle fejlkendelser mod sig eller at vinden tager bolden, så de rammer forbi. Men det ændrer ikke en millimeter ved, at de er hele Aarhus’ stolthed.

… du ved, at Randersvej fortjener en etape i Tour de France

Alle, der har cyklet i Aarhus, ved, at lige meget hvor man skal hen, så skal man op ad bakke. Særligt en stigning tager dog præmien – nemlig Randersvej. Efter en tur op ad Randersvej har du ikke noget luft tilbage, men til gengæld har du fået svedpletter over det hele.

Hver sommer, når der er Tour de France i fjernsynet, sidder du og tænker: “Det ser godt nok hårdt ud, men det kan da ikke være værre end en tur op ad Randersvej”. Måske er grunden til, at touren starter i København i stedet for Aarhus i 2021, at det simpelthen ville være for stor en udfordring for rytterne at lægge ud med.