20 af Aarhus’ største kulturinstitutioner er gået sammen om at promovere byens digitale kulturplatform, Kulturportalen.dk, og har i den forbindelse udbudt en kæmpe konkurrence på Facebook. Vinderen, som netop er blevet kåret, kan se frem til en eksklusiv præmie.

Aarhus’ største kulturinstitutioner har netop kåret vinderen af en stor konkurrence afholdt af Kulturportalen – et samarbejde mellem kulturinstitutionerne, der skal fremme byens kulturliv ved at skabe et overblik over udstillinger, koncerter og teaterforestillinger i Aarhus.

Præmien består af 104 koncertbilletter, 20 teaterbilletter, 10 årskort, 4 Tivoli-turbånd og meget mere fra institutionerne. Over 1.400 personer deltog i konkurrencen, og vinderen er netop kåret. Det blev 32-årige Dan Hegelund, der til daglig bor i Brabrand med sin kone og to børn, som løb med præmien.

En overvældet vinder
”Det er helt fantastisk at have vundet, og vi glæder os meget til alt det, som vi skal opleve. Jeg bliver næsten helt stresset, for vi skal jo gerne nå at få brugt hele gavekortet,” siger en storsmilende Dan Hegelund, der til daglig arbejder som projektleder.

Vinderen fik fredag overrakt gavekortet på sin arbejdsplads i Risskov. Han fortæller, at den skal deles med hele familien – især hans kone, som er storforbruger af kulturoplevelser i Aarhus. Det var desuden hende, som foreslog ham at deltage i konkurrencen.

”Jeg har allerede ringet til hende, og hun er helt vildt glad. Nu skal vi have planlagt alle de ting, som vi skal have oplevet, og hvordan vi når så meget som muligt,” siger han.

Et fantastisk kulturliv i Aarhus
Peder van der Schaft, der står for den daglige drift af Kulturportalen, mener, at det har været en kæmpe bedrift at kunne samle alle kulturinstitutionerne på én fælles platform.

”Det viser, at vi har et fantastisk kulturliv i Aarhus, hvor institutionerne ikke er konkurrenter, men er villige til at samarbejde om at inspirere så mange mennesker som muligt til at opleve byens store kulturliv,” fortæller han.

Kulturportalen blev etableret i 2017 og tæller 20 kulturinstitutioner – blandt andre Aarhus Teater, ARoS, Moesgaard Museum, Musikhuset og Tivoli Friheden, hvis fælles mål er at få flere til at udforske byens rige kulturliv.

Om Kulturportalen

  • Kulturportalen er en digital platform, som er til for at skabe et bedre overblik over byens mange arrangementer ved at samle dem ét sted, så endnu flere aarhusianere kan få glæde af dem – kulturportalen.dk
  • Kulturportalen er et samarbejde mellem flere end 20 af Aarhus’ største kulturinstitutioner. Samarbejdspartnerne tæller blandt andre, Aarhus Teater, ARoS, Den Gamle By, Godsbanen, Moesgaard Museum, Musikhuset, Tivoli Friheden og Train.